ροή ειδήσεων

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς προσωπικό κόβουν κορδέλες στο νοσοκομείο Καρπάθου



Εγκαίνια τύπου... νοσοκομείου Σαντορίνης καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι θα πραγματοποιηθούν και στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου.

Συγκεκριμένα, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο οργανισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος», γεγονός που «έρχεται να επισπεύσει τη στελέχωση και λειτουργία του, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία εγκαινίων», οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και κονδύλια που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία το δίδυμο Τσίπρας- Πολάκης ετοιμάζονται για νέα εγκαίνια τύπου Σαντορίνης (16 Ιουλίου 2016) χωρίς να υπάρχει ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό. Μετά τις κορδέλες θα κλείσουν το Κέντρο Υγείας της Καρπάθου και θα μεταφέρουν το Προσωπικό στο νέο Νοσοκομείο και αυτό είναι όλο. Όπως στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων σήμερα στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις Ιατρών και Προσωπικού. Υπηρετεί μόνο 1 Μικροβιολόγος, 1 Ακτινολόγος, 1 Οφθαλμίατρος, 1 Παθολόγος, 2 Γενικοί Ιατροί, 4 Αγροτικοί και άλλοι 12 Επαγγελματίες Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων. Απουσιάζουν βασικές ειδικότητες Ιατρών και οι αεροδιακομιδές καλά κρατούν καθώς γίνονται πάνω από 30 κατ’ έτος.





Βάση των ίδιων στοιχείων, το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει Καρδιολόγο, Παιδίατρο και άλλες βασικές ειδικότητες.

Πάντως από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως το νοσοκομείο Καρπάθου δεν κατασκευάσθηκε για χάρη της υγείας των πολιτών, αλλά για χάρη των Αμερικανών. «Με βάση τα λεγόμενα του πρώην Υπουργού Άμυνας κου Καμένου, ήταν απαίτηση των Αμερικανών για τη μεταφορά της Νατοϊκής βάσης από τη Σούδα στη Κάρπαθο. Γι’ αυτό ξεκίνησε να γίνεται το κτίριο που θα στεγάσει το Νοσοκομείο

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στην Κάρπαθο κατοικούν 5000 μόνιμοι κάτοικοι και το καλοκαίρι φθάνουν τους 20000 και καλύπτονται υγειονομικά από το Κέντρο Υγείας και από το νοσοκομείο της Ρόδου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *