ροή ειδήσεων

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ : Να σταματήσουν οι δημοτικές παρατάξεις να διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες στα χωριά

Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ στηρίζει ανεξάρτητες κινήσεις και ψηφοδέλτια στις κοινότητες

Μία ανατρεπτική πρόταση για την αυτονομία των κοινοτήτων της Ρόδου, περιελάμβανε σήμερα η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπ.Δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ κ.Στράτος Καρίκης.

Ανακοίνωσε ότι οι φίλοι και τα στελέχη της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ τα στελέχη της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ θα συμμετέχουν σε ανεξάρτητες κινήσεις και ψηφοδέλτια για την εκλογή των συμβουλίων των κοινοτήτων.

‘’Σε πολλές κοινότητες, είναι πλειοψηφικό ρεύμα η συγκρότηση ανεξάρτητων ψηφοδελτίων για τις εκλογές των τοπικών συμβουλίων, που δεν θα είναι συνδεδεμένα με τις παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο Ρόδου. Πρέπει να σταματήσει ο διχασμός των τοπικών κοινωνιών στα χωριά μας από τις δημοτικές παρατάξεις. Ιδιαίτερα όταν αυτός ο διχασμός και η κάθοδος παραταξιακών ψηφοδελτίων αποδείχθηκε ότι ευθύνεται για το μαρασμό των χωριών μας, την αδυναμία της αυτοδιοίκησης να επιλύσει το μικρό και αυτονόητο πρόβλημα σε ένα χωριό αλλά και για την μετατροπή των τοπικών συμβουλίων σε διακοσμητικά όργανα.’’ επισήμανε ο υπ.Δήμαρχος.

Ο Στράτος Καρίκης τόνισε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι ζήτημα αδυναμίας συγκρότησης ψηφοδελτίων αλλά μια άλλη αντίληψη της πραγματικότητας. Ανέφερε ότι ‘’ Είναι καιρός να αναδειχθεί μια άλλη λογική και αντίληψη στην αυτοδιοίκηση. Αυτή που θέλει πραγματικά ανεξάρτητες και ισχυρές τις κοινότητες.

Αυτή που εννοεί απόλυτα την έννοια της συνεργασίας και το αποδεικνύει.Αυτή είναι η δική μας λογική και αντίληψη.

Χωρίς αποκεντρωμένες λειτουργίες και δράσεις, αυτός ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αποδείχθηκε.

Τα χωριά μας θα βουλιάζουν στην παρακμή και στην εγκατάλειψη. Αποδείχθηκε.

Είναι καιρός οι δημοτικές παρατάξεις να κάνουν ένα βήμα πίσω στις εκλογές για τα συμβούλια των κοινοτήτων.

Για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά.. ‘’




Ο κ. Καρίκης τόνισε ότι ο θεμέλιος λίθος της ουσιαστικής ανεξαρτησίας των κοινοτήτων από τις παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο είναι η πρόβλεψη για την εκλογή των τοπικών συμβουλίων με ξεχωριστή κάλπη. Αυτό σημαίνει ότι ένας πολίτης μπορεί να ψηφίσει μία παράταξη και έναν υποψήφιο Δήμαρχο αλλά στο επίπεδο της κοινότητας μπορεί να επιλέξει αυτούς που θεωρεί ότι μπορούν να προσφέρουν στην κοινότητα, έστω και αν δεν ανήκουν στην παράταξη του υποψηφίου δημάρχου που επιλέγει.

Ο Στράτος Καρίκης δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος θα συνεργαστεί με όποιους οι πολίτες εκλέξουν στα συμβούλια των κοινοτήτων. Αυτό σημαίνει, ότι ανεξάρτητα από το ποιους θα ψηφίσουν οι πολίτες για τα συμβούλια των κοινοτήτων , ο Στράτος Καρίκης ως Δήμαρχος:

1ον) Θα εκχωρήσει τις πρώτες αρμοδιότητες στα συμβούλια των κοινοτήτων μέσα στον πρώτο μήνα.

2ον) Θα καταθέσει πρόταση για την κατανομή πόρων σε κάθε κοινότητα στον πρώτο προϋπολογισμό.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *