ροή ειδήσεων

Δέκα μήνες φυλακή σε Γερμανούς αξιωματικούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία



Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή έριξε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε δυο νεαρούς αξιωματικούς του Γερμανικού Στρατού που υπέστειλαν την ελληνική σημαία στην περιοχή του Σταυρού στο Ακρωτήρι και την πέταξαν στα βράχια, υψώνοντας στη θέση της την γερμανική.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής με τους κατοίκους της περιοχής να αντικρίζουν έκπληκτοι τη γερμανική σημαία να κρέμεται στον ιστό. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες και κατάφερε να συλλάβει τους δύο 23χρονους Γερμανούς, οι οποίοι υπηρετούν ως αξιωματικοί στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Μάλιστα, βρήκαν την ελληνική σημαία καλυμμένη με πέτρες.

Η προκλητική αυτή κίνηση των δύο Γερμανών έχει εξοργίσει την κοινή γνώμη, με τους κατοίκους των Χανίων να απειλούν ακόμη και να τους λιντσάρουν. Το γεγονός, δε, ότι πρόκειται για αξιωματικούς δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις στην πρόκληση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο νεαροί ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Σταυρού κάνοντας πεζοπορία και “πάνω στον ενθουσιασμό” τους ύψωσαν την γερμανική σημαία. Όπως είπαν, συνηθίζεται στην χώρα τους να βάζουν την σημαία όταν κάνουν ορειβασία και πατάνε μία κορυφή, ωστόσο δεν έδωσαν καμία απάντηση στο γιατί κατέβασαν την ελληνική σημεία.

Κατά την διάρκεια της απολογίας τους οι δύο Γερμανοί διαβεβαίωσαν το δικαστήριο ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν την Ελλάδα ή να βεβηλώσουν το σύμβολο και ότι αγαπούν και σέβονται τους Έλληνες, αλλά δεν έπεισαν κανέναν, με αποτέλεσμα να κριθούν ένοχοι και να καταδικαστούν. Αμέσως μετά, αφέθηκαν ελεύθεροι και αναμένεται αύριο να επιστρέψουν στην Γερμανία, όπου και εκεί θα ελεγχθούν πειθαρχικά για την πράξη τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *