ροή ειδήσεων

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά - Απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ



Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την 1η Μαΐου 2019 και από ώρα 00.01 έως 24.00 αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία έλαβε την εν λόγω απόφαση αφού εξέτασε τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, και τα οποία δυστυχώς παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες της και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, «όχι μόνον δεν επιλύονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του ν. 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, που παραπέμπουν σε συνθήκες εργασίας γαλέρας, καθώς και του κοινωνιοκτόνου Νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016 για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό, τη συνέχιση της μόνιμης πλέον παραβίασης των Σ.Σ.Ε. και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ώρες απασχόλησης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών, τη στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοσίας για την ανανέωση των Σ.Σ.Ε. με ουσιαστικές αυξήσεις».

Η ΠΝΟ υπογραμμίζει επίσης ότι: «Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, ο ευτελισμός των συντάξεων και η ακατανόητη για τα σημερινά ηλεκτρονικά μέσα καθυστέρηση καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών, τόσο στους αξιωματικούς και στα κατώτερα πληρώματα όσο και των συντάξεων χηρείας, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, και, η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *