επικαιρότητα

Ο Άγιος, ο Πρόεδρος και… Η ΕξέδραΔεν πρόλαβε να περάσει ένας χρόνος και η πολυδιαφημισμένη εξέδρα που κατασκευάστηκε από το Δήμο στην γραφική παραλία του Αγίου Παύλου στη Λίνδο κατέρρευσε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του περασμένου χειμώνα.

Για την ιστορία της υπόθεσης αλλά και για την κατανόηση της ιστορίας, να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με περσυνέςδημοσιεύσεις αλλά και βάση δηλώσεων του προέδρου της Δημοτική Ενότητας Λίνδου κ. Γιώργου Ελευθερίου, η συγκεκριμένη εξέδρα κατασκευάστηκε τον Απρίλιο του 2018 με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας από το Δήμο Ρόδου ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και αδειοδοτήσεις. Μέθοδος αυτεπιστασίας πρακτικά σημαίνει ότι ο Δήμος ψήφισε και χρησιμοποίησε δημόσιο χρήμα και υπαλλήλους του Δήμου για να πραγματοποιήσει το έργο. Με υπερηφάνεια ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος μαζί με τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Λίνδου κ. Γιώργο Ελευθερίου φωτογραφίζονταν πέρυσι τέτοια εποχή πάνω στην εξέδρα.

Στο σημείο αυτό βέβαια εγείρεται και το πρώτο βασικό ερώτημα. Με ποια λογική χρησιμοποιείται δημόσιο χρήμα για την κατασκευή έργου σε δημόσια παραλία, όχι για το κοινό, όχι για τον εξωραϊσμό της περιοχής, όχι για τη χρήση της εξέδρας από ψαράδες και σκάφη της περιοχής αλλά για να μπορούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις και τουριστικοί πράκτορες να τελούν πολιτικούς γάμους σε αυτή;Η εξέδρα λοιπόν , παρά το γεγονός ότι κατασκευάστηκε με χρήματα των πολιτών, ως λόγο ύπαρξης είχε την τέλεση πολιτικών γάμων τουριστών από ιδιωτικές επιχειρήσεις (μία εκ των οποίων είναι συμφερόντων του Πρόεδρου της Δ.Ε. Λίνδου) , μετά την απόλυτα δικαιολογημένη απαγόρευση χρήσης του περίβολου της εκκλησίας του Αγίου Παύλου από τον Μητροπολίτη Ρόδου.

Μετά τη σύντομη αυτή ιστορική αναδρομή, και με δεδομένο ότι το εγχείρημα μεταφοράς των πολιτικών γάμων στην εξέδρα από τον περίβολο της εκκλησίας δεν είχε επιτυχία, σήμερα τα μπάζα και τα απομεινάρια της εξέδρας «στολίζουν» την παραλία και το βυθό του Αγίου Παύλου. Εδώ και δύο μήνες περίπου ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο Πρόεδρος κατάφεραν να οργανώσουν την ανακατασκευή της εξέδρας και την απομάκρυνση των μπαζών. Οι μεταλλικοί δοκοί που στήριζαν την εξέδρα βρίσκονται σχεδόν στην ακτή και κανένας από τους φορείς δεν συνειδητοποιεί ότι η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και τα σκουριασμένα σίδερα αποτελούν κίνδυνο για τους κατοίκους και επισκέπτες της παραλίας.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα, ο Πρόεδρος Λίνδου κ. Ελευθερίου αναφέρθηκε σε παρεμφερές πρόβλημα με την εξέδρα στην κεντρική παραλία Λίνδου και ανέφερε ότι θα χρειαστεί ενδεχομένως να προσφύγει στην οικονομική συνδρομή ιδιωτών προκειμένου να καταφέρει να ολοκληρωθεί έγκαιρα η εξέδρα στην κεντρική παραλία της Λίνδου παρά τα εμπόδια από τη λιμενική αρχή. Και κάπου εδώ εμφανίζονται ακόμη μερικάερωτήματα. Ανεξάρτητα με την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα και των δύο εξεδρών, πρωτίστως για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Λίνδου και δευτερευόντως για τις επιχειρήσεις που τις χρησιμοποιούν, πώς γίνεται η μία εξέδρα να είναι παράνομη (κεντρική παραλία) και η άλλη νόμιμη (Αγίου Παύλου); Πώς γίνεται για την κεντρική παραλία να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια από τον Πρόεδρο ενώ για αυτή του Αγίου Παύλου χρησιμοποιήθηκε δημόσιο χρήμα; Με ποια λογική αλλά και βάση ποιου νόμου και διαδικασιών, η Δημοτική Αρχή χρηματοδότησε και κατασκεύασε την εξέδρα του Αγίου Παύλου σε χρόνο ρεκόρ το 2018 για ιδιωτικά οφέλη αλλά τώρα δεν δύναται να την ανακατασκευάσει αλλά και ούτε καν να απομακρύνει τα επικίνδυνα μπάζα;

Σαφέστατα τα προβλήματα της Λίνδου δεν εξαντλούνται στις εξέδρες των παραλιών. Ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο Πρόεδρος κατάφεραν να λύσουν πολύ βασικότερα προβλήματα όπως το αποχετευτικό/βιολογικό καθαρισμό αποβλήτων, παροχή πόσιμου νερού για τη Δημοτική ενότητα (ακόμη και σήμερα κάθε φορά που κάποιο ξενοδοχείο γεμίζει την πισίνα του, ολόκληρες περιοχές όπως οι Πεύκοι δεν έχουν νερό!), κυκλοφοριακό/στάθμευση πέριξ της Λίνδου. Παρ’ όλα αυτά τα ζωτικά προβλήματα όμως, για κάποιο «μαγικό» λόγο, το θέμα των πολιτικών γάμων στον Άγιο Παύλο αλλά και των εξεδρών, πάντα έρχεται στο προσκήνιο κυρίως λόγω δηλώσεων και δημοσιεύσεων του Προέδρου κ. Ελευθερίου.

Είναι τόσο σημαντικό κεφάλαιο για τη Λίνδο οι πολιτικοί Γάμοι;

Από ότι φάνηκε το 2018, όχι ιδιαίτερα. Σίγουρα είναι σημαντικό για τους ξένους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι με θράσος έδιωχναν κατοίκους και ψαράδες της Λίνδου από την εξέδρα του Αγίου Παύλου (η οποία θυμίζουμε κατασκευάστηκε με χρήματά των πολιτών) επειδή τελούσαν πολιτικούς γάμους. Σίγουρα είναι σημαντικό για τον Πρόεδρο της Δ.Ε. και όποιον άλλον «παράγοντα» έχει επιχείρηση διοργάνωσης γάμων, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικοί για τους μικροεπιχειρηματίες της Λίνδου οι οποίοι θα μπορούσαν να ενισχυθούν πολύ περισσότερο με την επίλυση πολύ σημαντικότερων προβλημάτων της περιοχής και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Πρέπει να επιτραπούν και πάλι οι πολιτικοί γάμοι στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου;

Σαφέστατα όχι! Απορία προκαλεί το γιατί λάμβαναν χώρα σε αυτόν τον ιερό χώρο εξαρχής! Δε μπορούμε καν να φανταστούμε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις, εάν υπήρχε ενδεχόμενο τέλεσης πολιτικών γάμων σε Μουσουλμανικό Τέμενος ή σε Ιουδαϊκή Συναγωγή! Για ποιο λόγο να επιτρέπεται σε Χριστιανική Εκκλησία; Ως Χριστιανοί πολίτες της Λίνδου έχουμε μικρότερη αξία από τα χρήματα που συσσωρεύουν οι τουριστικοί πράκτορες και ντόπιοι «παράγοντες» από τους πολιτικούς γάμους; Αν κάποιοι θεωρούν ότι οι Λινδιακοί δεχόμαστε να ξεπουλήσουμε τα πάντα για λίγα «αργύρια» δεν αξίζουν να εκπροσωπούν κανέναν!Η συμπεριφορά του Δημάρχου, του Προέδρου και ορισμένων «παραγόντων» της περιοχής γύρο από τους πολιτικούς γάμους και την εξέδρα του Αγίου Παύλου πραγματικά προκαλούν την κοινή λογική. Η ολιγωρία για την αποκατάσταση της εξέδρας άμεσα ειδικά μετά της αποτυχία της μεταφοράς των πολιτικών γάμων, εξωθούν σε προκλητικά συμπεράσματα σχετικά με την κατασκευή της εξέδρας, την εκμετάλλευσή της και τη νομιμότητά της. Η πλήρης αδιαφορία των Δημοτικών αρχών για την ασφάλεια των επισκεπτών του Αγίου Παύλου και τα πραγματικά συμφέροντα και αισθήματα των πολιτών της Λίνδου είναι εγκληματική.

Ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Λίνδου, ελπίζουμε έστω και την ύστατη στιγμή, ο Πρόεδρος και ο Δήμαρχος να μεριμνήσουν για την ταχύτατη ανακατασκευή της εξέδρας στον Άγιο Παύλο και την απομάκρυνση των επικίνδυνων και ρυπογόνων μπαζών έστω και αν δεν έχουν προσωπικό συμφέρων. Ας επιδείξουν την ίδια ταχύτητα και ευελιξία που φανέρωσαν με την κατασκευή της εξέδρας και τώρα με την ανακατασκευή της και ας το δικαιολογήσουν ως προεκλογικό έργο. Και ας θυμούνται ότι είναι αιρετοί. Μπορεί ως πολίτες να ανεχόμαστε τις εγωκεντρικές τους συμπεριφορές ή και την εκμετάλλευση της εξουσίας που τους εμπιστευόμαστε, αλλά στο τέλος της μέρας είναι αδρά αμειβόμενοι υπάλληλοι, εκλεγμένοι για να υπηρετούν τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά