ροή ειδήσεων

Ο Στράτος Καρίκης προτείνει τη δημιουργία πίστας ποδηλασίας

για την ανάπτυξη του αθλήματος και την προσέλκυση τουριστών

Η δημιουργία μιας σύγχρονης πίστας ποδηλασίας στο νησί της Ρόδου είναι ένα από τα μεγάλα οράματα του επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ και υποψήφιου Δημάρχου Ρόδου Στράτου Καρίκη. Είναι μια από τις σημαντικές προτεραιότητες που θέτει στο πλαίσιο της αθλητικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Είναι κάτι που για πολλούς μπορεί να ακούγεται ακατόρθωτο, ωστόσο στην πραγματικότητα απαιτεί καλή θέληση και όραμα και μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Ρόδος είναι ένα νησί που έχει μια τεράστια παράδοση στην ποδηλασία όμως είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια βιώνει ένα κενό το οποίο έχει δημιουργήσει δυσλειτουργία και προβληματισμό.

Το νησί μας είναι ένας τόπος που διαθέτει άριστες καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι αποτελεί ένα πολύ καλό σημείο κυρίως για τους Βορειοευρωπαίους προκειμένου να έρθουν εδώ κατά τους χειμερινούς μήνες για να κάνουν την προετοιμασία τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ευρωπαϊκές πόλεις (όπως η Μαγιόρκα) που προσελκύουν κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες τουρίστες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα για την ποδηλασία, που όμως σε σχέση με τη Ρόδο υστερούν και στον τομέα των καιρικών συνθηκών αλλά και στα τοπία τα οποία δεν είναι τόσο ποικιλόμορφα όσο αυτά που διαθέτει η Ρόδος. Η ιδέα είχε πέσει στο τραπέζι ως εισήγηση από την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλιο του 2018 στο αναπτυξιακό συνέδριο αλλά από εκεί και πέρα κανείς από τον Δήμο Ρόδου δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

Ο Στράτος Καρίκης προτείνει:

1. Την κατασκευή τσιμεντένιας πίστας 250 μέτρων η οποία θα ξεκινήσει ως προπονητήριο και ως χώρος προετοιμασίας αθλητών

2. Την πρόβλεψη να κατασκευαστούν αργότερα εξέδρες και αποδυτήρια προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει και ως πίστα φιλοξενίας επίσημων αγώνων

Η πίστα αυτή είναι σίγουρο ότι πέρα από την προσέλκυση ποδηλατικού κόσμου απ' όλη την Ευρώπη, θα δώσει νέα κίνητρα στα Ροδιτόπουλα που θέλουν να ασχοληθούν (ή ασχολούνται ήδη με την ποδηλασία) ενώ θα αναπτύξει κατακόρυφα όλα τα αγωνίσματα της ποδηλασίας. Η πίστα αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο έλξης για όλη την ποδηλασία του Αιγαίου.

Σχόλια

  1. Καλά πλάκα με κάνετε???αντί να φτιάξετε τους δρόμους στο νησί που έχουμε καταντήσει τρυπητηρι εσεθς θέλετε να φτιάξετε πίστα ποδηλατου???που ζείτε όλοι εσείς οι υποψήφιοι δήμαρχοι?σε άλλο νησί ζείτε?δεν βλέπετε τα πραγματικά προβλήματα του νησιου?χεστηκαμε για την πιστα θέλω να πηγαίνω στην δουλεια μου με ασφαλεια και χωρίς να σακατευω το αμαξι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/19 21:03

    Ρε φτιάξε τους δρόμους και τα φανάρια και άσε τις μαλακιες λέω γω. Πόσους μήνες τα φανάρια ειδικά στο Ζέφυρος δεν λειτουργούν θα σκοτωθούμε και τώρα για τις εκλογές θέλετε να λέτε ένα σωρό ψέματα όλοι για να βγείτε. Όλα τα είχε η μαριορη ο φερετζές της έλειπε. Σκουπίδια λακκούβες, φωτα που δεν ανάβουν ποτέ και θέλεις και πίστα. Όλοι μαλακιες λέτε.βαρεθηκαμε να ακούμε κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *