ροή ειδήσεων

Εργασίες διαγραμμίσεων σε όλο το Δήμο Ρόδου



Μεγάλη συνολική παρέμβαση στις διαγραμμίσεις στην πόλη και τις δημοτικές ενότητες προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των διερχόμενων , ξεκίνησε σήμερα 17 Απριλίου 2019 από την περιοχή Ιξιά Ιαλυσού, επί της οδού Ηλιάδων και επεκτείνεται σταδιακά σε όλο το φάσμα του οδικού δημοτικού δικτύου της νήσου Ρόδου.

Πρόκειται για ένα στοχευμένο σχέδιο, που ενέκρινε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και αφορά την εκτέλεση τριών συμβάσεων έργου, «Διαγραμμίσεις οδών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στη Δ.Ε Ρόδου, στην Ανατολική και Δυτική πλευρά του νησιού», συνολικού προϋπολογισμού 223,200 ευρώ, που εκτελούνται σταδιακά πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια των οδηγών, των πεζών και των ατόμων με ειδικές δεξιότητες.

Ειδικότερα από την Τετάρτη 17 Απριλίου ξεκίνησαν οι εργασίες στη Δ.Ε Ρόδου, από την οδό Ηλιάδων στη Ιξιά και ακολουθούν εργασίες διαγράμμισης στις Κάτω Πέτρες, περιοχή Ψαροπούλα, στις οδούς Καλύμνου,Κω,Παπανικολάου,7ηςΜαρτίου,Παπάγου,Δημοκρατίας,Ελ.Βενιζέλου-Παπαλουκά, στο κέντρο, καθώς και περιμετρικά των τοιχών της Μεσαιωνικής Πόλη. Ανάδοχο είναι εταιρεία «Λεριάς Γρηγόρης και ΣΙΑ Ε.Ε»

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες στην ανατολική πλευρά του νησιού, από την Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας έως τη Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου και αύριο 18 Απριλίου 2019, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, υπογράφει την τρίτη κατά σειρά σύμβαση έργου που αφορά το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων της δυτικής πλευράς του νησιού.

«Πρόκειται για μία μεγάλη συνολική παρέμβαση στο δημοτικό οδικό δίκτυο του νησιού, που θα εκτελεστεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, με χρήματα που εξασφαλίσαμε από ιδίους πόρους» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε. «Δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια όλων όσων κινούνται στους δρόμους του νησιού και ιδιαίτερα στα άτομα με ειδικές δεξιότητες, εκτελώντας έργα που φανερώνουν το σεβασμός στο συνάνθρωπο και την προστασία της ζωής». Στον επίλογο των δηλώσεων του ο Δήμαρχος ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στην εφαρμογή του Κ.Ο.Κ και παράλληλα από την Τροχαία Ρόδου και όλους τους συναρμόδιους φορείς να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/4/19 07:26

    Πιστεύω να μην έχουν ξεθωριάσει μέχρι τις επόμενες εκλογές.. Ευτυχώς που ανοίγει και η τουριστική σαιζόν, και παράλληλα έχουμε δημ. εκλογές. Αλλιώς η οδική ασφάλεια των οδηγών, των πεζών και των ατόμων με ειδικές δεξιότητες (όπως αναγράφει ο συντάκτης) αυτών που κατοικούν στο νησί το χειμώνα, περνάει σε δεύτερη μοίρα.. Όπως "λειτουργεί" επίσης κάθε καλοκαίρι η ύδρευση ειδικότερα στην περιοχή της Ιξιάς, όσο και ο δημ. φωτισμός.. Μα πόσο πιο γραφικός να γίνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/4/19 10:24

    Με μπογιά από τα lidl όπως πέρυσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επί τρία συναπτά έτη, ήταν ανύπαρκτη η διαγράμμιση των δρόμων, τώρα με τις εκλογές "φιλοτιμήθηκαν" οι "άρχοντές" μας να το κάνουν αυτό μαζί και με πολλά άλλα. Δεν περνάει πιά η μπογιά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *