ροή ειδήσεων

Οι Ρώσοι επιστρέφουν δυναμικά!



Οι ανησυχίες ότι οι Ρώσοι τουριστες θα οδεύσουν φέτος κυρίως στην γειτονική Τουρκία, εξαιτίας του πολιτικού φλέρτ μεταξύ των ισχυρών ανδρών των δύο χωρών, των γεωστρατηγικών παιγνιδιών και των αγορών οπλικών συστημάτων, φαίνεται να απαλύνονται με μια σειρά σενεργασιών ματ, όπως αυτή που ανακοίνωσε η Ellinair με την Aeroflot.

Αυτό στην πράξη όπως όλα δείχνουν σημαίνει περισσότερες αφίξεις Ρώσων τουριστών στα αεροδρόμια «Καζαντζάκης» και «Δασκαλογιάννης» ενώ αεροπορική εταιρεία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ανοίγει ακόμη περισσότερο τα φτερά της, με νέα δρομολόγια και προς Χανιά.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας της εταιρείας του ομίλου Μουζενίδη, έγινε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, που διοργανώθηκε από κοινού με το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με αφορμή την επέτειο των 5 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Aeroflot, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται τα εξής:

-Interline Agreement, όπου οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα προσφέρουν μέσω των δικτύων πωλήσεών τους εισιτήρια για τις πτήσεις τους.

-SPA Agreement, με βάση την οποία ο leader των ρωσικών αερομεταφορών θα μεταφέρει τους επιβάτες του, εντός Ελλάδος με πτήσεις της Ellinair, στα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Ηράκλειο, Αθήνα- Ρόδος, Αθήνα- Χανιά, Αθήνα- Σαντορίνη, Αθήνα- Κέρκυρα και Αθήνα- Μύκονος.

Με αυτό τον τρόπο, η Ellinair στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω την ήδη σημαντική θέση της στην ρωσική αγορά, ενώ παράλληλα προσθέτει και σημαντικά και δημοφιλή δρομολόγια προς τα πιο εμπορικά ελληνικά νησιά.

Η Aeroflot είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας και μία από τις παλαιότερες αεροπορικές παγκοσμίως, με κύρια έδρα τον διεθνή αερολιμένα της Μόσχας, Σερεμέτιεβο. Η Aeroflot είναι μέλος της SkyTeam και διαθέτει στόλο που αριθμεί περισσότερα από 300 αεροσκάφη.
Από την υπογραφή της συνεργασίας με την Aeroflot
Καλοκαιρινό πρόγραμμα

Με τρία ακόμη αεροσκάφη στον στόλο της και νέα δρομολόγια στη νησιωτική Ελλάδα, η Ellinair αναμένει για το 2019 αυξήσεις σε όλα τα βασικά της μεγέθη.

Το 2018 εξελίχθηκε σε μια καλή χρονιά για την Ellinair, που ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο του 1 εκατ. επιβατών, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το ποσοστό πληρότητας.

Συγκεκριμένα, το 2018 η εταιρεία πραγματοποίησε 8.342 πτήσεις, προσφέροντας 1.334.604 θέσεις, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2017 και μεταφέροντας 1.043.984 επιβάτες (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2017), με ποσοστό πληρότητας 78,2%.

Το 2019 αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρείας, που πραγματοποίησε την παρθενική της πτήση τον Φεβρουάριο του 2014, με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο.

Την χειμερινή περίοδο η εταιρεία επιχειρεί με δύο A 319 και δύο A 320, ενώ κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προστίθενται τρία ακόμη αεροσκάφη στον στόλο, καθώς οι ανάγκες αερομεταφοράς αυξάνονται λόγω εποχικότητας.

Φέτος, η εταιρεία θα έχει στον στόλο της:

-2 AIRBUS 319 144 θέσεων (ενταγμένα στο νηολόγιό της)

-2 AIRBUS 320 180 θέσεων (ενταγμένα στο νηολόγιό της)

-3 BOEING 733 148 θέσεων (βραχυπρόθεσμο leasing)

Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από 4 βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα και Μόσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται τα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου και αυτό το καλοκαίρι η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο και Χανιά, ενώ ενισχύονται τα δρομολόγια προς Ρόδο, τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το καλοκαίρι του 2019 προστίθενται και νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς τη νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα:

– Αθήνα- Μύκονος

– Αθήνα- Χανιά και

– Αθήνα- Κέρκυρα.

Για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως τη Στουτγάρδη, το Βελιγράδι και τη Ρίγα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.



Επίσης, η εταιρεία προσφέρει νέες δυνατότητες αγοράς εισιτηρίου χωρίς αποσκευή, προτεραιότητας στην παραλαβή, πρόσβασης σε business lounges και χρήσης fast lanes, στον έλεγχο χειραποσκευών.
Η εταιρεία

Η εταιρεία κατάφερε από 145.000 επιβάτες και 1.618 πτήσεις το 2014 να διακινήσει 1 εκατ. επιβάτες και να διεξάγει 8.342 πτήσεις το 2018, μέσω της επέκτασης του δικτύου των δρομολογίων της, πέρα από την αγορά της Ρωσίας, στην οποία κατέχει δεσπόζουσα θέση ο όμιλος Μουζενίδη.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ellinair σημείωσε πέρσι κύκλο εργασιών 130 εκατ. ευρώ, ευελπιστώντας στην επίτευξη κερδοφορίας από το 2020.

Με σύμμαχο την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού, τα κενά που υπάρχουν στην εσωτερική αεροπορική αγορά με τη μερική αποχώρηση της Ryanair, αλλά και τη σημαντική θέση που έχει στη διακίνηση Ρώσων και Ουκρανών προς την Ελλάδα, η Ellinair συνεχίζει την ανάπτυξή της, στοχεύοντας το 2019 να μεταφέρει πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *