ροή ειδήσεων

Κινήσεις Εναλλακτικού Τουρισμού Σε Όλη Την Ελλάδα



Στον εναλλακτικό τουρισμό στρέφονται όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας με στόχο όχι μόνο να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, αλλά και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί πρόγραμμα για να αναδειχθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες στα χωριά της Ρόδου.

Η πρώτη φάση του προγράμματος έχει μπει στην τελική ευθεία και έχουν καταγραφεί οι εναλλακτικές δραστηριότητες, που προσφέρουν 17 χωριά στη Νότια Ρόδο και την περιοχή Ατταβύρου, που πρόκειται να παρουσιαστούν τόσο σε ψηφιακή πλατφόρμα, όσο και σε έντυπο οδηγό.

Οι πληροφορίες και οι εικόνες θα χρησιμοποιηθούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε τουριστικές εκθέσεις, ενώ στόχος είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα περισσότερα χωριά και περιοχές.

Στην Κάρπαθο ρίχνουν το βάρος τους στον αθλητικό τουρισμό με τη δημιουργία πεδίων αναρρίχησης στις τρεις καλύτερες ορθοπλαγιές του νησιού, ώστε οι λάτρεις της αναρρίχησης να μην διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να πηγαίνουν στα πεδία που τους ενδιαφέρουν.

Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί είναι:
Η Κυρά Παναγιά, όπου ήδη υπάρχουν 50 διαδρομές, αλλά μπορούν να δημιουργηθούν άλλες 40 σε τέσσερα υποπεδία.
Τα Άπελλα, όπου ήδη υπάρχουν 30 διαδρομές. Διαθέτει τα καλύτερα βράχια για αναρρίχηση στο νησί και από τα πλέον άγρια τοπία. Μπορούν όμως να δημιουργηθούν άλλες 60 σε τέσσερα υποπεδία.
Η Άδεια, στο φαράγγι της Φλασκιάς με τις 20 ήδη διαδρομές. Τα κορυφαίας ποιότητας βράχια της περιοχής και η μεγάλη επιφάνεια της ορθοπλαγιάς επιτρέπει τη δημιουργία ακόμη περισσοτέρων από 200 διαδρομών. Σε πρώτη φάση μπορούν να υλοποιηθούν 50 νέες διαδρομές.
Τέλος θα δημιουργηθεί πεζοπορική διαδρομή μήκους 69 χλμ με την ονομασία «Karpathos Cross».

Στο νομό Ιωαννίνων ποντάρουν στον φυσιολατρικό τουρισμό με το Δήμο Πωγωνίου να προχωρά στη δημιουργία κατασκηνωτικών υποδομών συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Interreg IPA-CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις και διαδρομές φυσιολατρικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή, για όσους ταξιδεύουν με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα στην Ευρώπη.

Σημειώνεται, ότι μόνο πέρσι καταγράφηκαν πάνω από 5,5 εκατομμύρια οχήματα αναψυχής, ενώ περίπου 20.000 τέτοια οχήματα επισκέφτηκαν τη χώρα μας.

Για το Δήμο Πωγωνίου προβλέπονται:
Πλήρως εξοπλισμένο camperstop, με ρεύμα, ύδρευση, έξυπνο φωτισμό, wifi και πρόβλεψη για διαχείριση απορριμμάτων.
Διαμόρφωση χώρου για στάση ή στάθμευση με περίφραξη, φωτισμό και τραπέζια-πάγκους κάμπινγκ.
Μία ή δύο περιοχές θέασης της φύσης.
Διαμόρφωση παιδικής κατασκήνωσης Βασιλικού σε Πάρκο Περιπέτειας για ενήλικες και παιδιά, αλλά και σε ελεύθερο χώρο αναψυχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 710.500 ευρώ, ενώ η συμμετοχή του Δήμου θα είναι 284.000 ευρώ.

Στην Κρήτη ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Ιατρικού Τουρισμού κάθε χρόνο διακινούνται πάνω από 6.000.000 ασθενείς με τον ετήσιο τζίρο να ξεπερνά τα 100 δις δολάρια.

Για να κατορθώσει όμως η χώρα μας γενικότερα και η Κρήτη ειδικότερα να περιληφθεί στους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς ιατρικού προορισμού, όπως Ταϊλάνδη, Ουγγαρία, Ινδία, Μαλαισία, ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Κολομβία, Βέλγιο, Τουρκία και ορισμένες ακόμη χώρες, πρέπει να ληφθούν μέτρα για επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις σε ιδιωτικές επενδύσεις, ενίσχυση των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας με διεθνή πιστοποίηση, συνεργασίες με διεθνώς καταξιωμένα ιατρικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα, διοργάνωση συνεδρίων για τον ιατρικό τουρισμό και ολοκληρωμένη στρατηγική για δημιουργία ισχυρού brand name για τη χώρα μας με την προβολή ανταγωνιστικών προορισμών και μονάδων υγείας.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *