Στον εναλλακτικό τουρισμό στρέφονται όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας με στόχο όχι μόνο να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, αλλά και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο.
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί πρόγραμμα για να αναδειχθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες στα χωριά της Ρόδου.
Οι πληροφορίες και οι εικόνες θα χρησιμοποιηθούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε τουριστικές εκθέσεις, ενώ στόχος είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα περισσότερα χωριά και περιοχές.
Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί είναι:
Η Κυρά Παναγιά, όπου ήδη υπάρχουν 50 διαδρομές, αλλά μπορούν να δημιουργηθούν άλλες 40 σε τέσσερα υποπεδία.
Τα Άπελλα, όπου ήδη υπάρχουν 30 διαδρομές. Διαθέτει τα καλύτερα βράχια για αναρρίχηση στο νησί και από τα πλέον άγρια τοπία. Μπορούν όμως να δημιουργηθούν άλλες 60 σε τέσσερα υποπεδία.
Η Άδεια, στο φαράγγι της Φλασκιάς με τις 20 ήδη διαδρομές. Τα κορυφαίας ποιότητας βράχια της περιοχής και η μεγάλη επιφάνεια της ορθοπλαγιάς επιτρέπει τη δημιουργία ακόμη περισσοτέρων από 200 διαδρομών. Σε πρώτη φάση μπορούν να υλοποιηθούν 50 νέες διαδρομές.
Τέλος θα δημιουργηθεί πεζοπορική διαδρομή μήκους 69 χλμ με την ονομασία «Karpathos Cross».
Στο νομό Ιωαννίνων ποντάρουν στον φυσιολατρικό τουρισμό με το Δήμο Πωγωνίου να προχωρά στη δημιουργία κατασκηνωτικών υποδομών συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Interreg IPA-CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».
Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις και διαδρομές φυσιολατρικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή, για όσους ταξιδεύουν με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα στην Ευρώπη.
Για το Δήμο Πωγωνίου προβλέπονται:
Πλήρως εξοπλισμένο camperstop, με ρεύμα, ύδρευση, έξυπνο φωτισμό, wifi και πρόβλεψη για διαχείριση απορριμμάτων.
Διαμόρφωση χώρου για στάση ή στάθμευση με περίφραξη, φωτισμό και τραπέζια-πάγκους κάμπινγκ.
Μία ή δύο περιοχές θέασης της φύσης.
Διαμόρφωση παιδικής κατασκήνωσης Βασιλικού σε Πάρκο Περιπέτειας για ενήλικες και παιδιά, αλλά και σε ελεύθερο χώρο αναψυχής.
Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 710.500 ευρώ, ενώ η συμμετοχή του Δήμου θα είναι 284.000 ευρώ.
Στην Κρήτη ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Ιατρικού Τουρισμού κάθε χρόνο διακινούνται πάνω από 6.000.000 ασθενείς με τον ετήσιο τζίρο να ξεπερνά τα 100 δις δολάρια.
Νεκτάριος Ανδριόπουλος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.