ροή ειδήσεων

Άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουρισμού

Στήριξη επιχειρηματικότητας


Τα πέντε μέτρα που θα υλοποιήσει, μέσα στους πρώτους 6 μήνες η «ΝΕΑ ΜΕΡΑ» :

1- Δημιουργία Γραφείου Επιχειρηματικότητας στο Δήμο.

Οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες στο συγκεκριμένο γραφείο θα έχουν στήριξη, ενημέρωση, πληροφόρηση, για την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά, επενδυτικά προγράμματα αλλά και για ζητήματα που αφορούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Θα υπάρχει ενημέρωση και καθοδήγηση για καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ιδρύσουν ή να προσαρμόσουν τις υπάρχουσες επιχειρήσεις στα νέα Επιχειρηματικά Περιβαλλοντικά Δεδομένα, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την βιωσιμότητα τους.

2- Νέο και δίκαιο σύστημα υπολογισμού τελών και υπηρεσιών.

Ο νέος νόμος, ο Κλεισθένης μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε υποκατηγορίες στον τρόπο υπολογισμού των τελών, ανάλογα με τη χρήση. Αυτό θα σημαίνει και μειώσεις των τελών για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών: Κάθε νέος ή νέα επιχειρηματίας μέχρι 35 ετών, θα πληρώνει μειωμένα τέλη κατά 50% τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης και κατά 30% για το δεύτερο και τον τρίτο χρόνο. Μείωση των δημοτικών τελών και φόρων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως τρίτεκνοι και άνεργοι . Σύμφωνα με το νόμο οι δήμοι της χώρας με απόφαση των δημοτικών συμβουλίων μπορούν να μειώνουν ή να απαλλάσσουν ολοκληρωτικά από δημοτικά τέλη και φόρους στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πολιτών .

3- Εισπραξιμότητα .

Σήμερα, και ενώ είναι δυνατή η ηλεκτρονική πληρωμή του φόρου παρεπιδημούντων και γενικότερα των δημοτικών φόρων, απαιτείται –παραδόξως- εκ των υστέρων η προσκόμιση της φόρμας βεβαίωσης του φόρου καθώς και η περιοδική ΦΠΑ στα γραφεία του δήμου γεγονός που εκμηδενίζει το πλεονέκτημα ηλεκτρονικής πληρωμής. Είναι αδιανόητο στις μέρες μας την εποχή του διαδικτύου και των εξελιγμένων πληροφοριακών συστημάτων να μην υπάρχει η δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής συναλλαγής και να ταλαιπωρείται ο δημότης.

4- Άμεση αξιοποίηση των χρηματικών διαθεσίμων του δήμου

Επενδύοντας τα στην Ανάπτυξη, στην Οικονομία και στην Ευημερία του τόπου μας. Η Τουριστική πολιτική είναι υψίστης σημασίας γιατί είναι αμεσα συνδεμένη με την ενεργοποίηση των υπόλοιπων παραγωγικών κλάδων του νησιού μας, με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών του τόπου μας.

5- Δημιουργία γραφείου τουριστικής πολιτικής Δήμου Ρόδου,

Όπως προβλέπεται άλλωστε. Σχεδιάζοντας, Χαράζοντας και Εφαρμόζοντας την τουριστική πολιτική του Δήμου μας, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εμπλεκομένους φορείς (ΕΟΤ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου – ΑΣΤΕΡ, Ένωση ξενοδόχων Ρόδου, επαγγελματικά σωματεία, κλπ), θα δώσει την δυνατότητα στον τόπο μας να καλύψει το κενό στην συνεχόμενη και συγκριτική έρευνα στον τουρισμό που δεν υπάρχει, δεν γίνεται σήμερα. Οι έγκυρες επιστημονικές μελέτες, τα αξιόλογα αποτελέσματα των ποιοτικών και ποσοτικών ερευνών, οι συνεχόμενες διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς κ.α. θα μας ανοίξουν τον δρόμο, για να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν, μέσω του καθ’ ύλην αρμόδιου φορέα του Δήμο Ρόδου. Η συμμετοχή του Δήμου Ρόδου είναι ζωτικής σημασίας στο τρίπτυχο (Τουρισμός / Πολιτισμός / αξιοποίηση πρωτογενούς παραγωγής).

Τουριστική Πολιτική για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Για την Ομάδα, «Οικονομία Τουρισμός Ευημερία» της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ

- Σπυρόπουλος Σπύρος
Λογιστής - Οικονομολόγος

-Κασέρης Νεκτάριος
Λογιστής Φοροτεχνικός

-Σαββίδη Αθηνά
Λογίστρια-Οικονομολόγος

-Χριστοδούλου Σάββας
Λογιστής-Φοροτεχνικός

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/4/19 22:29

    ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ.ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.-ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.-ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΠΑ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 12 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ.-ΕΝΩ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18,000. ΕΥΡΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ.-ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΥΤΑ ΔΙΟΧΕΤΑΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ. - ΟΣΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *