ροή ειδήσεων

Debate με τους υποψήφιους δημάρχους Ρόδου για το περιβάλλον



-Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος διοργανώνει δημόσια συζήτηση – debate - με τους υποψήφιους δημάρχους Ρόδου πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και αειφορίας. Οι υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις από πέντε εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, την Παρασκευή 3 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

Με επιστολή που στάλθηκε στις 17/4/2019 προς τους πέντε υποψηφίους, ο Σύλλογος κάλεσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να συμμετάσχουν σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, προς όφελος της σφαιρικής και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε, μερικές εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές 2019, να ενημερωθούν οι πολίτες για τις θέσεις των πέντε συνδυασμών και υποψηφίων δημάρχων πάνω στα σοβαρά τοπικά θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Όπως τονίζεται και στην επιστολή, η προστασία του περιβάλλοντος έχει μεγάλη σημασία και αξία για το νησί της Ρόδου. Εκτός από την εγγενή του αξία, το περιβάλλον έχει ιδιαίτερη σημασία και για την οικονομία του νησιού μας. Ο τουριστικός και ο πρωτογενής τομέας, των οποίων τη σπουδαιότητα τονίζουν σε κάθε ευκαιρία, οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων, δεν μπορούν παρά να εδράζονται σε ένα φυσικό και δομημένο περιβάλλον που να προσφέρει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και να προσελκύει διαχρονικά καλής ποιότητας επισκέπτες στο νησί μας. Η ποιότητα των υποδομών δημόσιου συμφέροντος, οι δράσεις πολιτισμού και η προστασία των φυσικών πόρων συνεισφέρουν πολλαπλασιαστικά στην κατεύθυνση αυτή.

Όλα τα παραπάνω μας ώθησαν να διοργανώσουμε αυτή τη δημόσια συζήτηση, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις θέσεις των δημοτικών συνδυασμών επί των κρίσιμων ζητημάτων.

Η συζήτηση θα αφορά σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, οργανωμένα σε πέντε θεματικές ενότητες:

Ενότητα 1η Στερεά απόβλητα
Ενότητα 2η Υγρά απόβλητα και υδάτινοι πόροι
Ενότητα 3η Πολιτισμός και Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
Ενότητα 4η Μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης – Φυσικό και δομημένο περιβάλλον (ακτές, δημοτικά ακίνητα, προστατευόμενες περιοχές)
Ενότητα 5η Βιώσιμη κινητικότητα, κυκλοφοριακό, χώροι στάθμευσης

Οι πολίτες δικαιούνται, πριν προσέλθουν στις κάλπες, να γνωρίζουν τις θέσεις των υποψήφιων δημάρχων για τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με την σημερινή, αλλά και τη μελλοντική ευημερία και αειφορία του νησιού.


Την ενδιαφέρουσα αυτή δημόσια συζήτηση μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, ζωντανά ή διά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το ΔΣ

verena.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *