ροή ειδήσεων

H παροικία της Μελβούρνης θρηνεί τον χαμό της Ροδίτισας ηθοποιού Τούλα Γιαννή

Για δεκαετίες διακρίθηκε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση



Το βράδυ της Κυριακής έπεσε οριστικά η αυλαία για την Τούλα Γιαννή. Μόνο που αυτή τη φορά το κοινό δεν ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα όπως έκανε τόσο χρόνια..
Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε θλίψη σε όσους την γνώρισαν-και ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες- όλα αυτά τα χρόνια στους οποίους σκόρπαγε απλόχερα το γέλιο με τις θεατρικές εμφανίσεις της.
Για εκείνη η μεγαλύτερη καταξίωση είναι όταν βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στην πολυβραβευμένη τηλεοπτική σειρά «Το Χαστούκι», στηριγμένη στο βιβλίο του Χρήστου Τσιόλκα.

Με την ευκαιρία εκείνης της βράβευσης είχε μιλήσει στο «Νέο Κόσμο» και την Βίβιαν Μόρις και μεταξύ άλλων είπε ότι τον πρώτο της θεατρικό ρόλο, τον Ιούλιο του 1976, τον πήρε μόνο με μία ατάκα που διάβασε.
«Ήταν ‘Ο Κουτσομπόλης’ του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία Νίκου Παϊδούση. Έπαιζα το ρόλο της υπηρέτριας και πιστεύω ότι υπήρξε μια από τις πολλές επιτυχημένες επιλογές της ΕΕΑΜΑ».
Ακολούθησαν και άλλες του Δ. Ψαθά, που είχε γίνει ο αγαπημένος θεατρικός συγγραφέας της θεατρικής ομάδας της ΕΕΑΜΑ.

Από τους ρόλους που ξεχωρίζει η ίδια, είναι εκείνος της «Χαρτοπαίχτρας» που στην οθόνη είχε ερμηνεύσει, όπως είναι γνωστό, η Ρένα Βλαχοπούλου».
«Τους ρόλους, τους αισθάνομαι σαν παιδιά μου. Τους αγαπώ όλους το ίδιο. Εκείνο που μ’ ενδιαφέρει είναι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Να μπω στο ρόλο και να μπει κι αυτός στο πετσί μου» έλεγε και πρόσθετε:





Με όλα τα μέλη της οικογένειάς της

«Για μένα πάνω απ’ όλα ήταν ανέκαθεν η οικογένεια. Έχω τρία αγόρια και έξι εγγόνια. Ποτέ και για τίποτε δεν θα επιχειρούσα να κάνω κάτι που θα με απομάκρυνε από κοντά τους έστω και προσωρινά, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ήταν και είναι αυτό.



Το νήμα της ζωής της κόπηκε λίγο μετά την 78η επέτειο των γενεθλίων της

Να πω ότι η οικογένειά μου, όλα αυτά τα χρόνια με στήριξε. Αν ο άντρας μου, δεν ήταν δίπλα μου, δεν θα μπορούσα να κάνω θέατρο».
Τώρα ο άντρας της, ο Γιώργος Γιαννής, που μας μετέφερε την θλιβερή είδηση του θανάτου της, μας μίλησε και για την γνωριμία τους.

«Εγώ ζούσα στη Γκάνα της Αφρικής. Εκεί μου έκαναν προξενιό με την Τούλα που το κανονικό της όνομα ήταν Ευαγγελία και είχε άλλα εννέα αδέλφια. Πήγα στην Ελλάδα και στη Ρόδο, γιατί από εκεί καταγόταν και την γνώρισα. Την ερωτεύτηκα. Με ακολούθησε στην Αφρική και παντρευτήκαμε πολιτικά στη Γκάνα και αργότερα κάναμε και τον θρησκευτικό μας γάμο στη Ρόδο».
Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στη δεκαετία του ’60 στη Μελβούρνη.

Η Τούλα Γιαννή μπορεί να έγινε γνωστή στην παροικία μας από τις θεατρικές της εμφανίσεις (κυρίως) με την ΕΕΑΜΑ αλλά εμφανίστηκε και σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Η κηδεία της θα γίνει στις 9 π.μ, την Πέμπτη,. στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Clayton.

neoskosmos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *