επικαιρότητα

Υπεγράφη η σύμβαση για τους λαμπτήρες LEDΥπεγράφη χθες, μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του εκπροσώπου της εταιρείας DASTERI SYSTEMS, η σύμβαση για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της Ρόδου, με 5.200 λάμπες LED.
Το έργο θα ξεκινήσει σε περίπου 15 μέρες και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.
«Είναι το 2ο πολύ σημαντικό έργο της Ρόδου, μετά το φράγμα Γαδουρά, που πολεμήθηκε με τον ίδιο τρόπο, από τους ίδιους ανθρώπους, με κίνητρα που είναι πλέον ξεκάθαρα. Ορφανή υπονόμευση δεν υπάρχει» είπε ο Γιώργος Χατζημάρκος, προσθέτοντας πως το ξεβόλεμα όλων αυτών που έδωσαν μια βρώμικη και σκληρή μάχη, είναι οριστικό, ευχαριστώντας παράλληλα τους συνεργάτες του για τους τόνους λάσπης που άντεξαν.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Δαστερίδη, εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, εκτός από τις λάμπες LED θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης έξυπνων εφαρμογών όπως η ρύθμιση της φωτεινότητας, η παροχή wi-fi, η χρήση καμερών κυκλοφορίας, ακόμα και η έκδοση μετεωρολογικού δελτίου ανά περιοχή με ειδικούς αισθητήρες.
Ο εκπρόσωπος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Γιώργος Καναβάκης, που εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου, ανέφερε ότι επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και σημαντικό οικονομικό όφελος για την Περιφέρεια.

ερτ

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης