ροή ειδήσεων

Ρόδος: Nεκροί 2 άντρες σε τροχαίο γιατί δεν είχαν αναμμένα φώτα στη μηχανή!

Αθώος ο οδηγός που τους παρέσυρε!



Νεκροί ένας 16χρονος που οδηγούσε το μοιραίο μηχανάκι και ένας 39χρονος που καθόταν πίσω του. Η τραγωδία αναβίωσε στα δικαστήρια.
Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο 50χρονος Ολλανδός, που κατηγορούνταν για δύο θανάτους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια στο νησί.

Ειδικότερα, το δυστύχημα είχε σημειωθεί ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου 2017 στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καμείρου (στην Ιξιά).


Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός με συνεπιβάτη 39χρονο συμπατριώτη του, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 16χρονος Ροδίτης.



Ο απολογισμός της σύγκρουσης ήταν να σκοτωθεί ο νεαρός δικυκλιστής και να τραυματιστεί σοβαρά ο 39χρονος αλλοδαπός συνεπιβάτης, ο οποίος στις 22 Δεκεμβρίου 2017 υπέκυψε στα τραύματά του.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, στο εδώλιο του οποίου βρέθηκε ο 50χρονος Ολλανδός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο, παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο αξιολόγησε τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και αυτά που υπήρχαν στη δικογραφία αλλά και τις σχετικές πραγματογνωμοσύνες,όπου φαίνεται ότι η δίκυκλη μοτοσικλέτα του 16χρονου δεν έφερε φώτα πορείας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή από κάποια απόσταση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *