ροή ειδήσεων

Το National Geographic δίνει 400.000 ευρώ για τον Ρουκετοπόλεμο στη Χίο



Το έθιμο της Χίου θέλει να κάνει ντοκιμαντέρ το National Geographic προσφέροντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την υλοποίησή του.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στη Χίο θα αναβιώσει ο ρουκετοπόλεμος, ένα έθιμο που τηρείται κάθε Πάσχα στο Βροντάδο της Χίου.

Οι δύο αντίπαλες ενορίες, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής, εκτοξεύουν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου χιλιάδες αυτοσχέδιες ρουκέτες με στόχο το καμπαναριό της απέναντι εκκλησίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.

Καρπούς φαίνεται να απέδωσε η πολύμηνη προσπάθεια του Επιμελητηρίου Χίου για οργανωμένη προβολή του φαντασμαγορικού εθίμου του Ρουκετοπόλεμου.

Ενα ντοκιμαντέρ για τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο
Σε αυτό το πλαίσιο από τις αρχές της εβδομάδας, βρίσκεται στη Χίο οργανωμένο συνεργείο του National Geographic, προκειμένου να καταγράψει το έθιμο μέσα από υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα και να το μεταδώσει μέσα από ένα ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο.


Οι δύο αντίπαλες ενορίες, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής, εκτοξεύουν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου χιλιάδες αυτοσχέδιες ρουκέτες με στόχο το καμπαναριό της απέναντι εκκλησίας
Οπως αναφέρει το politischios.gr για το μέγεθος της παραγωγής, συνολικά από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, το κανάλι κοστολογεί το κόστος των γυρισμάτων σε 400.000 ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το κανάλι.



Ντοκιμαντέρ για Έθιμα ανά τον κόσμο
Στόχος των γυρισμάτων είναι να προβληθεί ο ρουκετοπόλεμος σε ντοκιμαντέρ που εστιάζει σε μοναδικά έθιμα ανά τον κόσμο.

Το σενάριο που έχει στηθεί έρχεται να αναδείξει την αντίθεση μεταξύ της κατανυκτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στο εσωτερικό των δύο ενοριών και της εκρηκτικής κατάστασης έξω από αυτούς.

Για τον σκοπό των γυρισμάτων, έχουν υπογραφεί συμβόλαια με οικογένειες και φορείς του Βροντάδου, ενώ οι πρώτες δοκιμαστικές λήψεις θα γίνουν πριν το βράδυ της Ανάστασης στο Γούβι.

Τα συνεργεία του τηλεοπτικού καναλιού θα συνεχίσουν τα γυρίσματα μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, δίνοντας βάση και στην επόμενη ημέρα αφού θα γίνει ξεχωριστή αναφορά στα σπίτια που καταγράφονται ζημιές αλλά και στους γεμάτους από ρουκετόξυλα δρόμους.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *