ροή ειδήσεων

Politico: Στις 11,29 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές



Στην έρευνα, που βασίζεται στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,53% και εκλέγει δέκα ευρωβουλευτές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,24% και εκλέγει έξι ευρωβουλευτές.


Προβάδισμα 11,29 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα της ευρωπαϊκής ιστοσελίδας ενημέρωσης Politico, εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Στην έρευνα, που βασίζεται στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,53% και εκλέγει δέκα ευρωβουλευτές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,24% και εκλέγει έξι ευρωβουλευτές. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,14% (2 ευρωβουλευτές), το Κίνημα Αλλαγής με 8% (2 ευρωβουλευτές) και το ΚΚΕ με 7,36% (1 ευρωβουλευτής). Εκτός Ευρωκοινοβουλίου, καθώς δεν περνούν το φράγμα του 3%, μένουν η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, η ΛΑΕ και οι ΑΝΕΛ.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σύμφωνα με το Politico, κερδίζει 176 έδρες, οι Σοσιαλδημοκράτες 147, οι Φιλελεύθεροι 99 έδρες, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) 63 έδρες, οι Πράσινοι 55 έδρες, Νέα Κόμματα 49 έδρες, η Συμμαχία του Σαλβίνι, 49 έδρες, η Ευρωπαϊκή Αριστερά (στην οποία συμμετέχει και η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ) με 48 έδρες, η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας 33 έδρες, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων 21 έδρες και οι μη εγγεγραμμένοι 11 έδρες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *