ροή ειδήσεων

Κλείδωσαν οι κάλπες για τις 30 Ιουνίου – Το σενάριο της υπηρεσιακής κυβέρνησης



Την προκήρυξη εκλογών προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, χθες το βράδυ μετά την βαριά ήττα στις τετραπλές κάλπες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε χθες βράδυ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει ότι θα ζητήσει την διενέργεια εκλογών, αμέσως μετά το β΄γύρο των δημοτικών εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Κυριακή, 2 Ιουνίου για να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και εκλογές με πιθανές ημερομηνίες την 30η Ιουνίου, ή την 7η Ιουλίου.

Διαρροές από το Μαξίμου, πάντως «κλειδώνουν» την ημερομηνία των εκλογών για τις 30 Ιουνίου.

Το σενάριο να πάμε στις εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση φαίνεται πως απομακρύνεται καθώς, ορισμένες πηγές, επιμένουν ότι θα φθάσουμε μέχρι τις 30 Ιουνίου, με την παρούσα κυβέρνηση και με την αντικατάσταση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, και του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Πηγές από το Μαξίμου συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει μέχρι τις 30 Ιουνίου χωρίς να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση παρά μόνο με υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών.

«Πάμε σε πρόωρες εκλογές» αναφέρουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου και διευκρινίζουν «μια φορά μόνο ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Το Σεπτέμβριο του 2015. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός».

Να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός, το μεσημέρι του Σαββάτου, μιλώντας στους δημοσιογράφους στα γνωστά τσίπουρα των πολιτικών με τους εκπροσώπους του Τύπου, είχε δηλώσει ότι είναι πρόθεσή του να πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, αν υπάρξουν αποτελέσματα με «κοσμογονικές αλλαγές», οι οποίες πράγματι έφθασαν, την επόμενη κιόλας ημέρα με την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *