ροή ειδήσεων

Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος της Attica Bank, Γιώργος Μιχελής



Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος της Attica Bank, Γιώργος Μιχελής, ο οποίος έπασχε από την επάρατη νόσο. Ο ίδιος είχε αναλάβει την προεδρία της Τράπεζας στις 29 Μαρτίου του 2019, ενώ μέχρι τον προηγούμενο Ιούνιο διατελούσε Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο Γιώργος Μιχελής έχει υπηρετήσει επί αρκετά χρόνια τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ενώ το 2011 εξελέγη Δήμαρχος Σκοπέλου.

Η νεκρώσιμη ακολουθία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μιχελής

O Γιώργος Μιχελής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γλώσσα της Σκοπέλου. Αποφοίτησε από την Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης ενώ από το 1966 έως το 1968 έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα εφήβων του Πανιωνίου. Αν και πέρασε σε Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, επέλεξε να πάει στη Βοστόνη όπου σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες. Θέμα της διδακτορικής διατριβής του ήταν η εσωτερική μετανάστευση στην Ελλάδα. Στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.


Στη Βοστόνη υπήρξε πολύ δραστήριος με την ελληνική κοινότητα και μαζί με φίλους δημιούργησε το «Contemporary Greek Ensemble» για τη διάδοση της ελληνικής μουσικής. Η ομάδα ταξίδεψε και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, δίνοντας συναυλίες και κάνοντας αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες ποιητές.

Το 1984, επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να εργάζεται στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών έως το 1989, οπότε και έγινε Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος. Παρέμεινε στη θέση αυτή για 16 μήνες.

Εργάστηκε στην Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996. Εκείνη τη χρονιά επέστρεψε στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Από το το 2004-2007 υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία και μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank. Έκανε πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε εφημερίδες Από το 2015 έως το 2017 ήταν Πρόεδρος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Γ. Δραγασάκης: Ήταν πολύτιμος φίλος

Τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Γιώργου Μιχελή, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 69 ετών, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. «Ο Γιώργος Μιχελής ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος. Πολύτιμος φίλος. Έμεινε σταθερός στις αξίες του. Στάθηκε όρθιος μέχρι τέλους» ανέφερε σε ανάρτησή του, στο Twitter. Και πρόσθεσε: «Θα μας λείψει και ως φίλος και ως συνεργάτης. Από καρδιάς συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *