ροή ειδήσεων

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν» για τον δεύτερο γύρο των εκλογών

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ



Ανακοίνωση για τις πρόσφατες εκλογές εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ στην οποία, αφού χαιρετίζει όσους στήριξαν το Κόμμα στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, υπογραμμίζει πως «δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν. Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Ρόδο που έχουν περάσει οι εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιονδήποτε τρόπο στην κάλπη (άκυρο ή λευκό), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, χαιρετίζουμε όλους και όλες που στήριξαν το ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές, επιλέγοντας το ψηφοδέλτιό του στην Ευρωβουλή, τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο και στην Περιφέρεια. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους κομμουνιστές στην Ευρωβουλή, την ενισχυμένη παρουσία εκλεγμένων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια και σταθερότητα, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική.

Ήδη γι’ αυτήν τη συνεπή στάση που κρατά το Κόμμα μας, οι εργαζόμενοι στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, παρακολουθούν τις θέσεις του, προβληματίζονται, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα πιο σημαντικό βήμα.

Έχουμε πλήρη γνώση των αντίξοων συνθηκών, των τρομοκρατικών και ψεύτικων διλημμάτων, κάτω από τα οποία οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι, καλέστηκαν και καλούνται να επιλέξουν κόμμα ή συνδυασμούς σε τοπικό επίπεδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του υπέρ του κεφαλαίου έκανε τα αδύνατα δυνατά για να βάλει τον πήχη των λαϊκών προσδοκιών στον πάτο, φροντίζοντας και έτσι να δώσει συγχωροχάρτι σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και να εμφανίζονται δικαιωμένοι για το προηγούμενο αντιλαϊκό τους έργο.

Αλλά το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι αν θα συνεχίσει να στηρίζει το δρόμο που μας έφερε έως εδώ, το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ, με ένταση της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας, ή αν θα βάλει φρένο σ’ αυτήν την αντιλαϊκή σκυταλοδρομία, να πάρει ο ίδιος τη σκυτάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για να γίνει οργανωτής και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στη δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, με το ΚΚΕ ισχυρό παντού: Για να εμποδιστούν νέα μέτρα. Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να υπάρξει επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, στους οποίους συμμετέχει ενεργά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την ουσιαστική συμφωνία της ΝΔ, των άλλων αστικών κομμάτων.

Δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν. Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Ρόδο που έχουν περάσει οι εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιονδήποτε τρόπο στην κάλπη (άκυρο ή λευκό), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους.

Καλούμε όλους αυτούς, που στις ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να κάνουν τώρα την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στο λαϊκό κίνημα και στη Βουλή».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *