ροή ειδήσεων

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ακύρωσε το πρόστιμο της γιαγιάς με τα τερλίκια



Το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην γιαγιά με τα τερλίκια ακύρωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην ΔΟΥ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Πιτσιλής ενημερώθηκε για το θέμα της 90χρονης που πωλούσε παράνομα τερλίκια στη λαϊκή αγορά από την προϊσταμένη Ζωή Κωτσιοπούλου και ξεκαθαρίστηκε πως δεν φαίνεται να προκύπτει άσκηση παράνομης επαγγελματικής δραστηριότητας κατά σύστημα, συνεπώς και το πρόστιμο θεωρείται άκυρο.

«Στόχος μας είναι να δείξουμε κατανόηση και ευαισθησία στις περιπτώσεις, όπου απαιτείται και η επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με την 90χρονη συμπολίτη μας, αποτελεί έμπρακτη προσήλωση στο στόχο αυτό», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής. «Όμως», συνέχισε, «δεν μένουμε μόνο στη μία περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας».


«Χρειάζεται ο νομοθέτης να επανεξετάσει συνολικά το σχετικό πλαίσιο κι εμείς στην ΑΑΔΕ είμαστε έτοιμοι να τα δούμε όλα αυτά από κοινού. Κατανόηση, ευαισθησία, αλληλεγγύη και πάταξη της φοροδιαφυγής μπορούν να συνυπάρξουν και θα συνυπάρξουν», κατέληξε ο κ. Πιτσιλής.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της 90χρονης Χαράλαμπος Αποστολίδης ευχαρίστησε για την παρέμβασή του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί, όπως είπε, «αντιλήφθησαν άπαντες ότι η εκδοθείσα πράξη αντιβαίνει στις αρχές της χρηστής και δημόσιας διοίκησης».

Υπενθυμίζεται πως ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε σημειώσει πως οι αρχές πρέπει να φέρονται με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *