ροή ειδήσεων

Μητσοτάκης: Σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, όπως στις σκανδιναβικές χώρες



Όπως είπε, έχει σκοπό να εφαρμόσει ένα σύστημα προϊούσας αυτοτέλειας των νοσοκομειακών μονάδων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.

Για σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, προκειμένου οι πολίτες να λαμβάνουν φθηνές υπηρεσίες, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας την Τρίτη στον Σκάι, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η Δημόσια Υγεία να είναι φθηνή και αποτελεσματική για το συμφέρον της κοινωνίας.

Ανέφερε πως υπάρχει υπό μελέτη σχέδιο για τη σύμπραξη δημοσίου με ιδιώτες στην δημόσια Υγεία, λέγοντας πως οι δηλώσεις του θα κινητοποιήσουν τα τρολ της κυβέρνησης και την γκρίζα προπαγάνδα, αλλά δεν τον ενδιαφέρει!

Τέτοια σχήματα – είπε – λειτουργούν ήδη με μεγάλη επιτυχία και όφελος, τόσο για τη Δημόσια Υγεία και το κοινωνικό σύνολο, όσο και για την δημόσια οικονομία, σε δεκάδες χώρες, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις σκανδιναβικές:


“Είναι κάτι που γίνεται, και εύκολα. Υπάρχουν μελέτες, υπάρχουν τεχνικοοικονομικές αναλύσεις αναφορικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες σύμπραξης”, επεσήμανε.

Αναφέρθηκε, δε στο κόστος αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών στα δημόσια νοσοκομεία και εκείνα του ιδιωτικού τομέα, που λειτουργούν με πολύ φθηνότερες τιμές.

Διοίκηση

"Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να σημειώσει:

"Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η Υγεία να είναι δημόσια".

Εξήγησε ότι το κράτος δεν θα αγοράζει πια μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, αριθμό εξετάσεων:

"Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ’ εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές όπως οι σκανδιναβικές χώρες", ανέφερε.

Εγκαίνια

Με αφορμή τα προεκλογικά εγκαίνια δημόσιων νοσοκομείων που προϋπήρχαν, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις υπαρκτές τεράστιες ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων τόσο σε νοσηλευτικό προσωπικό όσο και υλικά άμεσης ανάγκης.

Εξήγησε πως επί της δικής του διακυβέρνησης οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων θα προκύπτουν κατόπιν αξιολόγησης και ανοικτών διαδικασιών, όχι με τοποθετήσεις κολλητών και ημετέρων.

Όπως είπε, έχει σκοπό να εφαρμόσει ένα σύστημα προϊούσας αυτοτέλειας των νοσοκομειακών μονάδων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.

Μαξίμου

Αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, από το μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε πως “ο κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας.

Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες! Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος”.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *