ροή ειδήσεων

Η δήμαρχος Κάσσου κ. Τσανάκη παραπέμπεται σε δίκη



Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, η δήμαρχος Κάσου κ. Μαρία Τσανάκη και η αντιδήμαρχος κ. Μαρία Μαλανδή αλλά κι ακόμη δύο άτομα, υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι μεν τρίτος και τέταρτος εξ αυτών, στην Κάσο, την 20η Μαΐου 2016, ενεργώντας με πρόθεση, από κοινού και κατόπιν συναπόφασης, υποβάθμισαν το περιβάλλον με πράξεις που αντίκεινται στις διατάξεις του ν.1650/86, ως υποβάθμισης νοουμένης της προκαλούμενης εξ οποιοσδήποτε αιτίας μεταβολής στο περιβάλλον, η οποία είναι πιθανό να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων, στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και στις αισθητικές αξίες.

Πιο συγκεκριμένα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αφού μετέφεραν με το απορριμματοφόρο του Δήμου Κάσου μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων από τον παρανόμως λειτουργούντα Χ.Α.Δ.Α στην περιοχή «Μαρίτσα», όπου γίνονταν έργα αποκατάστασης, σε έτερο μη χωροθετημένο σημείο της νήσου και δη σε χώρο παλαιού λατομείου στην θέση «Εμπασιά» που απείχε περί τα 500 μέτρα από τον οικισμό «Πόλι», έθεσαν πυρ ρίχνοντας επί των απορριμμάτων μη ανιχνεύσιμη ποσότητα εύφλεκτου υγρού και κάνοντας χρήση γυμνής φλόγας (σπίρτα-αναπτήρας), με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ανάφλεξη στα απορρίμματα, από την καύση δε αυτών έλαβε χώρα έκλυση πυκνής αιθάλης και έντονης δυσοσμίας συνοδευόμενης μετά πλήθους εντόμων, τα οποία κατέκλυσαν τον ανωτέρω οικισμό «Πόλι».

Με τον τρόπο αυτό επέφεραν μεταβολή στο περιβάλλον, συνιστάμενη αφενός μεν στην επιβάρυνση και αισθητική αλλοίωση του τοπίου δια της δημιουργίας και λειτουργίας του παράνομου Χ.Α.Δ.Α, δημιούργησαν δηλαδή εικόνα αντικείμενη στις αισθητικές αξίες των Κασιωτών, αφετέρου δε, δια της καύσης των απορριμμάτων προκάλεσαν έκλυση αιθάλης, δυσοσμίας και συσσώρευση εντόμων, φαινόμενα που δημιούργησαν αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων του οικισμού «Πόλι», των οποίων η αναπνοή κατέστη αφενός μεν δυσχερής εκ της αιθάλης, αφετέρου δε δυσάρεστη εξαιτίας της δυσοσμίας, της όχλησης επιτεινόμενης και εκ της συσσώρευσης επιβλαβών εντόμων και ιδίως μυγών.

Η πρώτη και δεύτερη, δήμαρχος και αντιδήμαρχος, αντίστοιχα, κατηγορούνται ότι προκάλεσαν στους τρίτο και τέταρτο των κατηγορουμένων, υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου Κάσου, την απόφαση να τελέσουν την ανωτέρω αναλυτικώς περιγραφόμενη πράξη. Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Χαρίτος.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/5/19 16:07


    Καθαρός ρατσισμός εναντίον της Ελληνίδας δημάρχου σε σχέση με τους σκατόγυφτους που κάνουν το ίδιο σχεδόν κάθε μέρα στο πολλαπλάσιο χωρίς να ανοίξει ρουθούνι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *