ροή ειδήσεων

Απόγονος Ελλήνων μεταναστών από το Καστελόριζο η νέα Ομοσπονδιακή βουλευτής του Ριντ



Η ομογενής νεοεκλεγείσα βουλευτής του Ριντ, κ. Φιόνα Μπαρμπούτης – Μάρτιν (αριστερά) με την πρωθυπουργό της Ν.Ν. Ουαλίας κ. Gladys Berejiklian (δεξιά)

Η ομογενής Φιόνα Μπαρμπούτη–Μάρτιν είναι η νέα παρουσία στο αυστραλιανό κοινοβούλιο μετά την εκλογή της στην έδρα Ρέιντ Νέας Νότιας Ουαλίας, κατά τις πρόσφατες ομοσπονδιακές εκλογές.

Εγγονή Ελλήνων μεταναστών, γέννημα–θρέμμα της περιοχής εκλογής της, σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ, ενώ κατέχει διδακτορικό τίτλο στην Ψυχολογία Παίδων και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Στα μέσα του περασμένου Μαρτίου, ο τότε βουλευτής της έδρας Ρέιντ, Craig Laundy, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου. Τότε το Κόμμα Φιλελευθέρων έδωσε το χρίσμα στην κ. Μπαρμπούτη–Μάρτιν, ενώ κύκλοι της ελληνικής παροικίας περιγράφουν την επιλογή της ομογενούς πολιτικού ως προερχόμενης εκ των άνωθεν.

Όπως αναφέρει σχετικά το Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS, βασιζόμενο σε πηγές του, οι Φιλελεύθεροι προσέγγισαν αρχικά τον πρώην αναπληρωτή αρχηγό της Αστυνομίας Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Nick Kaldas και τον γνωστό τηλεοπτικό παρουσιαστή Stan Grant, οι οποίοι αρνήθηκαν την υποψηφιότητα. Στη συνέχεια, το κόμμα αποφάσισε να στραφεί στους πολιτευτές του στην περιοχή και έτσι επιλέχθηκε η κ. Φιόνα Μπαρμπούτη–Μάρτιν.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η ομογενής πολιτικός δικαίωσε την επιλογή του κόμματός της και με το παραπάνω. Η έδρα Ρέιντ συνιστούσε πρόκληση για το Κόμμα Φιλελευθέρων, ειδικά με αντίπαλό του τον Sam Crosby του Εργατικού Κόμματος. Με όλα τα δεδομένα υπέρ του και με τα προγνωστικά να μιλούν για σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος, η εκλογή του φάνταζε περίπατος. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η απόσυρση της υποψηφιότητας του κατόχου της έδρας, Craig Laundy.



Στην πολιτική, όμως, τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε και προβλέψιμο και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από τα αποτελέσματα στη συγκεκριμένη έδρα, όπου τελικά η εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων κέρδισε την έδρα με ποσοστό 53,4%.

Η κ. Μπαρμπούτη–Μάρτιν, με καταγωγή από την πλευρά του πατέρα της από το Καστελόριζο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το SBS, θα είναι η τέταρτη ομοσπονδιακή βουλευτής με καταγωγή από το Καστελόριζο. Οι προκάτοχοί της ήταν όλοι άνδρες. Πρόκειται για τον αείμνηστο γερουσιαστή Κουίνσλαντ George Georgouras (Γιώργος Γεωργούρας), ο οποίος ήταν και ο πρώτος Ελληνοαυστραλός που κατέλαβε ομοσπονδιακό αξίωμα και υπηρέτησε από το 1968 έως το 1986, ο γερουσιαστής Νότιας Αυστραλίας της πάλαι ποτέ εποχής Hawke–Keating, υπουργός Μετανάστευσης Nick Bolkus (Νίκος Μπόλκας) ο οποίος υπηρέτησε από το 1981 έως το 2005, και ο Nickolas Dondas (Νίκος Δοντάς) που ήταν βουλευτής των Φιλελευθέρων στη Βόρεια Περιοχή (Northern Territory).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *