ροή ειδήσεων

Οι πέντε τροφές που θα κάνουν την κοιλιά σου να φαίνεται πιο επίπεδη από ποτέ



Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών κι αυτό σημαίνει ότι τα μαγιό θα έχουν και πάλι την τιμητική τους. Είτε επιλέξεις μπικίνι είτε ολόσωμο όμως, το άγχος όλων των γυναικών λίγο πριν βάλουν το πρώτο μαγιό της σεζόν, είναι το πως θα δείχνει το σώμα μας.

Αν δεν προλαβαίνεις να πας στο γυμναστήριο για να αποκτήσεις εκείνη την επίπεδη κοιλιά που τόσο ονειρευόσουν, υπάρχει και άλλη λύση, η οποία μάλιστα βρίσκεται στην κουζίνα μας, γιατί άλλωστε η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για ένα όμορφο σώμα.

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που βοηθούν να φύγει το επίμονο πρήξιμο αλλά και να δείξει η κοιλιά μας πιο επίπεδη.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο αποτελεί κύριο συστατικό για να μπορέσει το σώμα να αποβάλει το νάτριο και κατά συνέπεια να διώξει όλα τα περιττά υγρά που κάνει κατακράτηση ο οργανισμός. Το εξωτικό αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε διαλυτές ίνες και καλά λιπαρά, γεγονός που βοηθά στο να νιώθουμε πιο χορτάτες με μικρότερες ποσότητες φαγητού. Ένα ώριμο αβοκάντο πάνω σε μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης, είναι ένα ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσει σωστά η μέρα.


Τζίντζερ

Αυτή η πικάντικη ρίζα είναι εδώ και αιώνες γνωστή για την ευεργετική δράση που έχει στην κοιλιά. Το τζίντζερ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να διασπά την πρωτεΐνη και να επιταχύνει την πεπτική διαδικασία, κάτι που οφείλεται στο πεπτικό ένζυμο zingibain.

Καρπούζι

Το κατεξοχήν καλοκαιρινό αυτό φρούτο, είναι εξαιρετικά δροσιστικό χάρη στις μεγάλες ποσότητες νερού που περιλαμβάνει (σχεδόν 90 τοις εκατό). Το καρπούζι λοιπόν, αποτελεί μια πολύ έξυπνη λύση για να μπορέσουμε να ρυθμίσουμε τα επίπεδα αλάτων στο σώμα μας, αλλά και να αποβάλλουμε το έξτρα νερό που ίσως έχει δεσμεύσει ο οργανισμός, για να καταπολεμήσει την αφυδάτωση και είναι ένας από τους κύριους λόγους που κάνουν μια κοιλιά να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο πρησμένη.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του αλλά και για την ικανότητά του να διώχνει το πρήξιμο. Μερικές ντομάτες ψητές στον φούρνο, θα ήταν ένα ιδανικό συνοδευτικό για κάθε γεύμα.

Βρώμη

Το πρωινό των πρωταθλητών, όπως έχει γίνει γνωστό τα τελευταία χρόνια, έχει την ικανότητα να ισορροπεί τα βακτήρια στο έντερο. Η ικανότητα αυτή της βρώμης βελτιώνει το πεπτικό σύστημα και κάνει θαύματα για την μείωση του πρηξίματος.

Δεν έχεις λοιπόν παρά να προσθέσεις τις παραπάνω τροφές στη shopping list σου και θα έχεις πάντα στο σπίτι τους καλύτερους συμμαχους για μια επίπεδη κοιλιά. Μην αμελείς τη γυμναστική σου όμως, ε; Ο συνδυασμός είναι το καλύτερο όπλο σου. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *