ροή ειδήσεων

Συνεχίζει ο Ακάρ τα «παιχνίδια»: Δεν θα καταπατηθούν τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο



Συνεχίζεται το τουρκικό μπαράζ προκλήσεων, μετά και τη χθεσινή καταδίκη των Βρυξελλών στις γεωτρήσεις που ανακοίνωσε ότι θα επιχειρήσει η Άγκυρα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ διεμήνυσε σήμερα ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

Σε συνέχεια και της χθεσινής ανακοίνωσης του Τουρκικού ΥΠΕΞ ότι η χώρα διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στα κατεχόμενα. «Ως εγγυήτρια δύναμη, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύησει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε.

Η τοποθέτηση Ακάρ έρχεται μετά την ένταση που έχει προκαλέσει η κίνηση της Τουρκίας να ξεκινήσει γεωτρήσεις με τον «Πορθητή», πρωτοβουλία που προκάλεσε την αντίδραση τόσο της Λευκωσίας, όσο και της ΕΕ.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα. ««Καλούμε επειγόντως την Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε τέτοια παράνομη δράση», τόνισε. Λίγο αργότερα, η Άγκυρα απάντησε δια του υπουργείου Εξωτερικών, λέγοντας ότι «θα προστατέψουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *