επικαιρότητα

ΡΟΔΟΣ: Οι νέοι υποψήφιοι κάλεσαν σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 17 Μάη, στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου, τρεις νέοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Βασίλης Φιλίππου, 24 χρονών, νέος εργαζόμενος, γραμματέας της ΤΟ Ρόδου της ΚΝΕ, μέλος της Διοικούσας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Αρμονία Διακολαμπριανού, 26 χρονών, αυτοαπασχολούμενη Αρχιτέκτονας Μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ και του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Αμπερνάλλι», μέλος της ΤΟ Ρόδου της ΚΝΕ, υποψήφια δημοτική σύμβουλος από την εκλογική περιφέρεια Καμείρου και η Παναγιώτα Παπαχρυσάφη, 29 χρονών, άνεργη βρεφονηπιοκόμος, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γενναδίου, και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ρόδου, ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος από την εκλογική περιφέρεια Νότιας Ρόδου.

Οι υποψήφιοι κάλεσαν σε μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Φιλίππου τόνισε πως το 1/3 των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο είναι ηλικίας κάτω των 39 και από αυτούς το 50% μάλιστα κάτω τον 30, ενώ στην περιφέρεια το 20% αποτελείται κι εκεί από νεολαία.

«Θέλουμε να καλέσουμε σήμερα την νεολαία να κάνει το βήμα και να ψηφίσει, να ενισχύσει παντού τη δική της δύναμη που δεν είναι άλλη από το ΚΚΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αγώνα, είναι ψήφος που πολλαπλασιάζει την δύναμη των νεανικών διεκδικήσεων την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «θέλουμε να καλέσουμε τους νέους εργαζόμενους, που με το άνοιγμα της σεζόν βιώνουν στο πετσί τους τι σημαίνει η ανάπτυξη, η ανάπτυξή τους είναι οι μισθοί ψίχουλα, είναι η δουλειά ήλιο με ήλιο, είναι η εντατικοποίηση, με κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων αφού τα εργατικά ατυχήματα είναι πολλαπλά μέσα στη σεζόν και οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας ανύπαρκτοι.

Θέλουμε ακόμα να τονίσουμε ότι το κόκκινο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού είναι η απάντηση στο "μαύρο" της ναζιστικής Χρυσής Αυγής! Όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα έτσι και η Χρυσή Αυγή έχει πρόταση για ανάπτυξη υπέρ του κεφαλαίου. Γι' αυτό άλλωστε έχουν βρει στέγη στα ψηφοδέλτια των Καμπουράκη, Χατζηδιάκου, Χατζημάρκου».

Η Αρμονία Διακολαμπριανού συμπλήρωσε λέγοντας πως «βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Μία έλλειψη που ξεκινάει από τα 16-17, μέχρι που ο νέος πιάνει δουλειά, είτε δουλεύει 12 ώρες την ημέρα ή 4ωρα ψάχνοντας και δεύτερη δουλειά στο άγχος να εξοφλήσει λογαριασμούς.

Όταν τελικά έρχονται αυτές οι κάποιες ελεύθερες ώρες; Τότε τι; Μπορεί να γυμναστεί; Μπορεί να ψυχαγωγηθεί;

Στον αθλητισμό:

1) όσοι έχουν τη δυνατότητα βάζουν το χέρι στην τσέπη για γυμναστήρια ή συνδρομές σε αθλητικούς συλλόγους που με τη σειρά τους, σύλλογοι και σωματεία που παλεύουν με χορηγίες και συνδρομές, να συντηρούν τις εγκαταστάσεις τους.

2) όσοι από την άλλη δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, τους προσφέρονται ορθάνοιχτα γήπεδα σακατεμένα, ξεχασμένα, σε εγκαταστάσεις ξεχασμένες από εκείνους που τράβηξαν φωτογραφίες για τα εγκαίνια και μετά τις αφήνουν στη τύχη τους.

Εμείς θέλουμε γήπεδα ανοιχτά, προπονητές, γιατρούς και υποδομές, για εμάς, για τα παιδιά μας, κάθε μέρα.

Στον πολιτισμό βλέπουμε πολιτιστικούς συλλόγους να προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά κομμάτια παράδοσης, να προωθούν στο βαθμό που μπορούν το θέατρο ή τη μουσική, αλλά ποιος είναι ο βαθμός αυτός; Όταν κι εδώ ΔΟΠΑΡ ή περιφέρεια χρηματοδοτούν συγκεκριμένες πράξεις; Βλέπουμε να εξελίσσεται τώρα, με τη γαστρονομική περιφέρεια για παράδειγμα; Εκδηλώσεις, λοιπόν, χωρίς πραγματική πρωτοβουλία, με γιορτές από διάφορα εσπεριδοειδή, που τίποτα το κακό δεν έχουν, αλλά πέραν λίγης λιγούρας και πείνας, δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση τη δημιουργικότητα των νέων. Πώς οι νέοι θα μάθουν τι σημαίνει θέατρο, ποίηση, τέχνη; Τον Μπρεχτ, τον Ρίτσο; Κάθε χρόνο, χορευτικά τμήματα υποδέχονται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, την πρώτη διεθνή άφιξη, αλλά που είναι η δημιουργικότητα σε όλα αυτά;Εμείς θέλουμε δημοτική αρχή, Ελλάδα και Ευρώπη, που θα στηρίζουν τους νέους να είναι δημιουργικοί με κάθε δυνατό τρόπο».

Τέλος, η Παναγιώτα Παπαρυσάφη ανέφερε πως «καθημερινά οι νέοι βλέπουμε την κατάσταση γύρω μας, σχολικά κτίρια και παιδικοί σταθμοί (όπου υπάρχουν), χωρίς φροντίδα και συντήρηση, δεν καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών και των γονέων, παιδιά στριμώχνονται σε τάξεις, γονείς πληρώνουν τροφεία κυνηγώντας μία θέση στον παιδικό σταθμό κάθε χρόνο, την ίδια στιγμή που το 1/3 των χρημάτων που δίνονται στον ΠΡΟΤΟΥΡ θα κάλυπτε δωρεάν όλες αυτές τις παροχές για όλους τους παιδικούς σταθμούς της Ρόδου. Επίσης αφρόντιστοι και ακατάλληλοι οι χώροι στη Νότια Ρόδο που παίζουν τα παιδιά. Ούτε και φροντίδα για την υγεία υπάρχει με το ιατρείο στο Γεννάδι να έχει τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά.

Βλέπουμε ακόμα την κατάσταση με την καθαριότητα, ελάχιστοι δημοτικοί υπάλληλοι, δεν αρκούν και δεν προλαβαίνουν, ξέραμε πως απάντηση δεν ήταν ούτε και η εισαγωγή του ιδιώτη στον καθαρισμό. Φυσικά, ξέρουμε πως όλα αυτά είναι συνδεδεμένα, είναι οδηγίες που έρχονται από την ΕΕ προχωράνε περνάνε από κυβερνήσεις, περιφέρειες και δήμους, γι’αυτό και καλούμε τους νέους να ρίξουν ψήφο ενιαία στις κάλπες, στηρίζοντας, ψηφοδέλτια με αγωνιστές και πρωτοπόρους, σε δήμο, περιφέρεια με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές».

902

Σχόλια

S M S

Πρόγνωση έως το ΣαβΚυρ
κατά τόπους πολλά κλικ με πιθανότητα διαφημίσεων
αποκλείονται προβολές από google
θα σημειωθούν εισπράξεις από τοπικό συνεργάτη
φορολόγηση ούτε για αστείο
για περισσότερο σαννό φέρτε και φίλους
Ρασπούτιν ο τρομερός

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης