ροή ειδήσεων

«Σήµα» Τσίπρα και για νέες ελαφρύνσεις - Τα επόμενα βήματα του πρωθυπουργού



Νέο πακέτο θετικών µέτρων προανήγγειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, εάν υπάρξει δηµοσιονοµικό περιθώριο


Λίγο προτού ξεκινήσει τον νέο κύκλο περιοδειών του στην περιφέρεια µε σταθµούς τη Ρόδο, τη Λαµία και την Κοζάνη (στην καρδιά της Μακεδονίας) ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απευθυνθεί και πάλι στον ελληνικό λαό µέσω Βουλής αυτήν τη φορά, παρουσιάζοντας τα µέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησής του.


Ηταν µία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να επαναλάβει αυτό για το οποίο προϊδέασε από την πόλη της Αρτας αλλά και κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη: ότι δηλαδή προς το τέλος του χρόνου και πριν από την κατάθεση του προϋπολογισµού στη Βουλή, εφόσον υπάρξει το δηµοσιονοµικό περιθώριο, θα έρθουν και νέες ελαφρύνσεις «για τους πολλούς».


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε µάλιστα ότι είναι «χαρούµενος» για την ψήφιση των θετικών µέτρων αλλά και αισιόδοξος για τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει εκ νέου τις εθνικές εκλογές, προαναγγέλλοντας νέες ελαφρύνσεις την επόµενη τετραετία. Σηµειωτέον πως το προηγούµενο βράδυ από το Αιγάλεω κατά την οµιλία του χτύπησε η καµπάνα κοντινής εκκλησίας, κάτι που έκανε τον πρωθυπουργό να σχολιάσει χαριτολογώντας πως «είναι σηµαδιακό».

Το Μέγαρο Μαξίµου επενδύει πολιτικά στη ρύθµιση των 120 δόσεων για χρέη σε Εφορία και ασφαλιστικά ταµεία αλλά και στην ψήφιση του νέου πακέτου κοινωνικών µέτρων, θεωρώντας ότι όχι µόνο στηρίζει τη µεσαία τάξη και τους πιο αδύναµους, αλλά συγχρόνως εµφανίζει την προγραµµατική «γύµνια» της Νέας ∆ηµοκρατίας, η οποία κατά τους κυβερνώντες υπόσχεται... ιδιωτικοποίηση της δηµόσιας υγείας και επταήµερη εργασία.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ακυρώσει την επιχειρηµατολογία της αξιωµατικής αντιπολίτευσης πως τα µέτρα είναι προεκλογικού χαρακτήρα και επαναλαµβάνει, κάτι που έκανε χθες και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, πως «πρόκειται για µέτρα µόνιµου χαρακτήρα» που έχουν και φιλοαναπτυξιακό χαρακτήρα και «θα δώσουν δυνατότητα για πρόσθετα µέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου»...

Απάντηση Τσακαλώτου

Την ώρα που η κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού δηλώνει πως ακόµη και µέσα στο 2019 θα υπάρξουν νέες παρεµβάσεις για τη µεσαία τάξη, προεξοφλώντας σχεδόν ότι θα δηµιουργηθεί και νέος δηµοσιονοµικός χώρος, έκπληξη προκαλεί η νέα παρέµβαση του κεντρικού τραπεζίτη Γ. Στουρνάρα πως υπάρχει κίνδυνος να ληφθούν νέα µέτρα (λιτότητας) εφόσον δεν επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσµατος.




Στον διοικητή της ΤτΕ απάντησε µέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Οικονοµικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Εκ παραδροµής σήµερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους προϋπολογισµούς της δικής του θητείας ως υπουργού Οικονοµικών, όπου είχε µια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είµαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στον δικό µας προϋπολογισµό και δει προσεκτικά και τους οικονοµικούς δείκτες θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούµενος δηµοσιονοµικός χώρος υπάρχει». Σε γενικές γραµµές, ο χρόνος που επέλεξε ο κεντρικός τραπεζίτης για να «αποδοµήσει» την οικονοµική πολιτική της κυβέρνησης προκάλεσε αίσθηση.

Οπως και να ’χει, λίγες ηµέρες πριν από τις ευρωεκλογές, το Μαξίµου στρέφει το ενδιαφέρον του στον κεντρικό του αντίπαλο, τη ΝΔ, θεωρώντας ότι τόσο τα µέτρα της κυβέρνησης όσο και ο αντίκτυπος που έχει στην κοινωνία η σταδιακή παρουσίαση του προγράµµατός της προκαλούν αµηχανία στην αξιωµατική αντιπολίτευση. Κυβέρνησηκαι Κουµουνδούρου επιτίθενται στην Πειραιώς για την πρόταση του προέδρου της σε σχέση µε την υγεία, λέγοντας µάλιστα διά του Π. Σκουρλέτη πως ο κ. Μητσοτάκης κλείνει το µάτι σε συµφέροντα. Χθες δηµοσιοποιήθηκε και νέο σποτ της προεκλογικής καµπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία, αφιερωµένο σε θέµατα εργασίας, ενώ το πρωθυπουργικό επιτελείο σχεδιάζει περιοδείες και ο µιλίες του Αλέξη Τσίπρα σε Αγρίνιο, Ηράκλειο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *