ροή ειδήσεων

Eπικεφαλής NASA: «H απειλή σύγκρουσης αστεροειδούς με τη Γη είναι πραγματική»



Η ομιλία του επικεφαλής της NASA έρχεται μετά την ανακοίνωση από τον οργανισμό ότι θα πραγματοποιήσει μια προσομοίωση των επιπτώσεων που θα προκαλούσε ένα αστεροειδής.

Μια προειδοποίηση απηύθυνε σήμερα ο διευθυντής της NASA, Τζιμ Μπράιντενστάιν, παίρνοντας τον λόγο στη φετινή Διάσκεψη για την Πλανητική Άμυνα: Ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος για μια σοβαρή απειλή από έναν φονικό αστεροειδή, ο οποίος θα μπορούσε να συγκρουστεί με τη Γη, εάν ο πλανήτης μας δεν προστατευθεί καλύτερα.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα συστήματά μας, να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητές μας για να λάβουμε τελικά περισσότερα δεδομένα και πρέπει να το κάνουμε πιο γρήγορα. Γνωρίζουμε σίγουρα ότι οι δεινόσαυροι δεν είχαν διαστημικό πρόγραμμα. Αλλά εμείς έχουμε και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Ο ίδιος παρατήρησε ότι συνήθως η ιδέα της συντριβής στη Γη ενός τεράστιου διαστημικού αντικειμένου είναι κάτι, με το οποίο αστειεύεται ο κόσμος, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχει η λαθεμένη αίσθηση της ασφάλειας.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα καταλάβει ότι δεν πρόκειται για Χόλιγουνγτ, δεν πρόκειται για ταινίες. Αυτό που έχει σημασία είναι να προστατέψουμε τον μοναδικό πλανήτη που ξέρουμε, αυτή την στιγμή, ότι φιλοξενεί ζωή και αυτός είναι ο πλανήτης Γη», είπε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *