ροή ειδήσεων

Με εντατικούς ρυθμούς αντικαθίστανται εκατοντάδες φωτιστικά με λάμπες Led



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο σε μέγεθος έργο ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικού φωτισμού σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, στη Ρόδο, που χρηματοδοτείται 100% από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να επιβαρύνεται ο πολίτης της Ρόδου, το οποίο ξεκίνησε να εκτελείται από την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, στους κεντρικούς δρόμους του οδικού δικτύου της πόλη και σήμερα έχει «απλωθεί» στις δημοτικές ενότητες. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο και ιδιαίτερα απαιτητικό έργο που προβλέπει την εγκατάσταση 30.400 λαμπτήρων τύπου LED και την αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας στο σύνολο του οδικού δικτύου εντός του αστικού ιστού της πόλης και των ενοτήτων, που αναβαθμίζει την ποιότητα φωτισμού του δικτύου, με εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας 76,11%, και οικονομικό όφελος 1.5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για το δήμο Ρόδου.

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 1.100 νέοι λαμπτήρες, με ορατά αποτέλεσμα ενεργειακής αναβάθμισης στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι νέοι λαμπτήρες. Παράλληλα σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις (είσοδος- έξοδος Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» και στο πάρκινγκ των επισκεπτών, τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά , μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και την καλή πρόθεση της αναδόχου εταιρίας, προκειμένου να παρέχεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα φωτισμού σε όλα τα σημεία της πόλης.






Σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου τα συνεργεία τοποθετούν νέους λαμπτήρες επί της οδού ενωμένης Ευρώπης στα Κολύμπια, ενώ έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στις ακόλουθες περιοχές και οδούς.

Δημοτική ενότητα Ρόδου
Είσοδος πόλης από Κρητικά
Περιοχή Ψαροπούλα
Κάτω πέτρες Ρεύμα εξόδου προς Ιαλυσό
Παρκινγκ Αθλητικού Κέντρου Καρακόνερου
Περιμετρική οδός, Δημήτρη Βενετοκλή
Ρόδου Λίνδου
Οδός Σεφέρη έως Νοσοκομείο
Αγ. Απόστολοι , οδός Καβάφη
Οδός Βενέζη

Δημοτική Ενότητα Αφάντου
Είσοδος- έξοδος Αφάντου
Ενωμένης Ευρώπης (Κολύπια )

Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου
Είσοδος –έξοδος Αρχαγγέλου
Είσοδος περιοχής Στεγνών

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων οκτώ μηνών με την τοποθέτηση του συνόλου των λαμπτήρων στο σύνολο του δημοτικού φωτισμού σε όλες τις δημοτικές ενότητες και την πόλη.

Δηλώσεις αναφορικά με την εκτέλεση του έργου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Παραμένουμε σταθεροί στους στόχους που θέσαμε και ολοκληρώσαμε μεγάλες παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της πόλης και των χωριών μας και παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/5/19 22:27

    Δήμαρχε κοίταξε και τα φανάρια να αλλάζεται και καμιά καμένη λάμπα που είναι πολύ απαραίτητες για την αποφυγή ατυχημάτων, και άστα τα προεκλογικά παιχνίδια με τα LED. Γλύκα που έχει η καρέκλα. Έχει και τα τυχερά..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/19 15:58

    Ξαναβάλε τις παλιές όμως στη διασταύρωση στο Καρακόνερο γιατί οι μισές απ'αυτές τις φανταστικές (και πανάκριβες να φανταστώ) LED που έβαλες, τα'παιξαν και νομίζουν ότι είναι χριστουγεννιάτικες και αναβοσβήνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *