ροή ειδήσεων

Εκτός ελέγχου η Τουρκία: Πολεμική ρητορική & NAVTEX με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο

«Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ μας απειλούν στην Α. Μεσόγειο»



Μετά από ένα εκρηκτικό «εορταστικό» τριήμερο, με κλιμάκωση των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκική Αεροπορία, η Άγκυρα επιμένει στην ένταση. Αργά χθες το βράδυ μετά απο μια «δύσκολη» ημέρα με εμπλοκές και υπερπτήσεις η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για πραγματοποίηση σήμερα άσκησης με πραγματικά πυρά στην περιοχή του Καστελόριζου και εκει που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία.


Τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία συστηματικά επιλέγει περιοχές για ασκήσεις που …οδηγούν σε κλιμάκωση της έντασης καθώς καθιστούν σχεδόν αναπόφευκτες τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, ακόμη και την υπέρπτηση ελληνικών νησιών.

Χθες πήρε φωτιά ο ουρανός στο Αιγαίο καθώς μετά από αρκετό καιρό καταγράφηκαν εννέα αερομαχίες, με τη νευρικότητα της Άγκυρας να χτυπά κόκκινο. Η πιο σοβαρή πρόκληση είναι η υπερπτήση στη Ρω, όταν τουρκικό F-16 πέρασε σε ύψος 5.400 ποδών, καταδιωκόμενο από αντίστοιχο ελληνικό αεροσκάφος της 336 Μοίρας.

Από τις εννέα συνολικά αερομαχίες που έγιναν, οι τρεις καταγράφονται στην περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης. Μάλιστα οι Τούρκοι στην ίδια περιοχή θέλησαν να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο και με πτήση Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους.

Την ίδια στιγμή όμως, ο άξονας Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ-Αίγυπτος-Κύπρος έχει θορυβήσει πάρα πολύ την Τουρκία και τον Ερντογάν, ο οποίος παρακολουθεί τα γεγονότα στην Βενεζουέλα, φοβούμενος ότι θα ζήσει και αυτός τα ίδια, πολύ σύντομα λόγω της στάσης του ενάντια στην δύση.

Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ενώ στην Ελλάδα προετοιμάζονται για τις επερχόμενες …εκλογές.

Σε χθεσινή συνέντευξη του, ο Τούρκος συνταγματάρχης Tamer Zincir, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, επανέλαβε την τουρκική θέση σχετικά με τα δικαιώματα της Άγκυρας που αφορούν τη λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα».

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων IBNA, ο Zincir έδωσε συνέντευξη τύπου σχετικά με τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή αναφέροντας ότι η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Κύπρο και το Αιγαίο.

«Συνεχίζουμε τις ενέργειές μας για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στον εναέριο χώρο μας και στις θάλασσές μας, αυτού που αποκαλούμε Γαλάζια πατρίδα» , δήλωσε ο Zincir.


Πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» είναι το όνομα που η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει για να ονομάσει τα παράνομα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας από την τουρκική εισβολή στο νησί το 1974. Ο όρος δεν αναγνωρίζεται από οποιοδήποτε έθνος στον κόσμο εκτός της Άγκυρας.

Ο συνταγματάρχης Ζιντσίρ κατέληξε στο συμπέρασμα, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Άγκυρας ότι «δεν θα δεχτούν κανένα τετελεσμένο γεγονός στην περιοχή που θα αποκλείει την Τουρκία».

Άξονας Ελλάδος-ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου


«Όταν η Ελλάδα συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις δραστηριότητές της μόνη της σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, επιδίωξε μια συμμαχία με ΗΠΑ, Ισραήλ, αλλά και χώρες όπως η Αίγυπτος, δημιουργώντας ένα άξονα που έχει ως κύριο την παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων της Τουρκίας», αναφέρει φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα απηχώντας τις απόψεις της Άγκυρας.

«Ωστόσο, αυτές οι συμμαχίες μεταξύ των χωρών αυτών δεν θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στην Τουρκία η οποία θέλει να προστατεύσει τα δικαιώματα της στη Μεσόγειο. Έτσι οι Τούρκοι αποφάσισαν την δημιουργία Task Force σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο για να αντιμετωπιστεί αυτός ο αντι-τουρκικός άξονας, τον οποίο βλέπουν με σαφήνεια έξω από τις ακτές τους», αναγγέλλει ο τουρκικός τύπος .

Αυτή η Task Force ουσιαστικά θα είναι μια αεροναυτική δύναμη με την βοήθεια μονάδας επίλεκτων κομάντος, η οποία μέσω του περιβόητου διαρκούς σχεδίου «Ασπίδα της Μεσογείου» που ξεκίνησε από το 2016, θα έχει σε εγρήγορση τις ΤΕΔ στις προαναφερθείσες θαλάσσιες περιοχές, εκδίδοντας συνεχώς NAVTEX με σαφή στόχο την «γκριζοποίηση» ελληνικών θαλασσίων περιοχών.

Κύριο φερέφωνο του Ερντογάν σε αυτό σχέδιο ο γνωστός μας Χ.Ακάρ ο οποίος ήδη «βλέπει» αύξηση της παρενόχλησης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ο Ακάρ έχει εγκρίνει ως ΥΠΑΜ μαζί με το ΥΠΕΞ σε μυστική συνεδρίαση υπό την προεδρία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κοινό σχέδιο δράσης για την «Γαλάζια Πατρίδα», θέτοντας τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε …πολεμική .επαγρύπνηση.

Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι σε πρώτη προτεραιότητα με την μυστική συνάντηση να πραγματοποιείται την περασμένη εβδομάδα από τους Ακάρ και Τσαβούσογλου μαζί με τον γνωστό μας επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

«Απαιτείται η προστασία των τουρκικών θαλάσσιων δικαιωμάτων και συμφερόντων με συντονισμένη πολιτική μάχη της Τουρκίας στην διεθνή κοινότητα. Κατά συνέπεια, τα στρατιωτικά και διπλωματικά μέτρα θα εφαρμοστούν με συντονισμένο τρόπο», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK, αφήνοντας επίτηδες να ξεφύγει έντεχνα ένα… τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει σήμερα τις τύχες της χώρας και ίσως λέμε, να κληθεί να αντιμετωπίσει τον Σουλτάνο Ερντογάν και τα παράλογα σχέδια του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανακοινώθηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση Ακάρ-Τσαβούσογλου, εγκρίθηκε η διαφύλαξη με κάθε μέσο (στρατιωτικό ή πολιτικό) 462 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στον άξονα της Γαλάζιας Πατρίδας για τον συντονισμό των στρατιωτικών και διπλωματικών μέτρων.

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και δημιουργήθηκαν κοινές ομάδες εργασίας. Τα κοινά σχέδια δράσης που θα καταρτιστούν από τις ομάδες εργασίας θα αξιολογηθούν κατά την επόμενη συνεδρίαση και τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή με συντονισμό», καταλήγει ο τουρκικός τύπος.

Όλα αυτά τα νέο-οθωμανικά «τσαλίμια» και απειλές αποτελούν σίγουρο λόγο έντονης επαγρύπνησης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες μετά τον άξονα Ελλάδος-ΗΠΑ-Αιγύπτου-Ισραήλ αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδια Ακάρ-Τσαβούσογλου.

Η Ελλάδα οφείλει να δημιουργήσει μια ανάλογη Task Force με την βοήθεια ομάδων των ΟΥΚ, η οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή θα βρίσκεται κοντά στα τουρκικά πολεμικά πλοία που θα θελήσουν να προστατεύσουν τουρκικό γεωτρύπανο που θα θελήσει να «τρυπήσει» σε ξένο θαλάσσιο έδαφος από το Αιγαίο έως την Κύπρο.

Οι Τούρκοι ποντάρουν στην ατολμία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και της σημερινής φυσικά, και θεωρούν ότι οι Έλληνες πολιτικοί στο σύνολο τους δεν θα αντιδράσουν σθεναρά παρά τις αντίθετες δηλώσεις τους. Ελπίζουμε απλά να διαψευσθούν οικτρά οι γείτονες για το καλό της Ελλάδος .

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *