ροή ειδήσεων

Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;




Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Δείτε πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις διακοπές!
Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, με τα εξής χαρακτηριστικά:


Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή
Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή
Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος:




Δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα
Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
Δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το dikaiologitika.gr τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν μέχρι την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Ειδικότερα μέχρι την Τετάρτη θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού καθώς το περσινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού λήγει στις 10 Ιουλίου.

Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων. Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.

Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Δικαιούχων, είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με αυτήν ηλεκτρονικά, είτε κατατίθενται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων που θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ.



Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων και τη δημοσίευση των οριστικών αποτελεσμάτων, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο θα έχει 12μηνη διάρκεια.
Διαμονή

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων–ωφελουμένων ορίζεται από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος της ως άνω παραγράφου, ενώ προσαυξάνεται κατά πέντε επιπλέον διανυκτερεύσεις για τους δικαιούχους–ωφελούμενους που επιλέγουν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω.
ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για άνεργους νέους!

Δύο νέα προγράμματα για άνεργους ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο νέα προγράμματα, για τα οποία μπορούν να κάνουν αίτηση οι νέοι, είναι τα εξής:

«Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ- Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας» και «Προώθηση στην Απασχόληση πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, ηλικίας 30 έως 45 ετών μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ – Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας».

Αντικείμενο των δύο δράσεων αποτελεί: α) η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, β) η παροχή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, η οποία θα αποτελείται από θεωρητική κατάρτιση (400 ώρες) και πρακτική άσκηση (200 ώρες) σε επιχειρήσεις, γ) η πιστοποίηση στον κλάδο των ΤΠΕ- Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας και απευθύνεται σε συνολικά 5.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός Πληροφορικής).



Η κατάρτιση θα γίνει στις εξής ειδικότητες: Τεχνικός εφαρμογών λογισμικού, ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών, προγραμματιστής βάσεων δεδομένων. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων ανέρχεται συνολικά στα 2.800 ευρώ (2.000 ευρώ για τη θεωρητική κατάρτιση και 800 ευρώ για την πρακτική άσκηση).

Η υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των ωφελουμένων αρχίζει από την Παρασκευή, 28 Ιουνίου και λήγει στις 23 Αυγούστου στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *