ροή ειδήσεων

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Πρόταση 20 εκατ. ευρώ στον Αλαφούζο να δώσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη»


Το πλάνο του για τον ενιαίο Παναθηναϊκό παρουσίασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Intime)

Ο επικεφαλής του μπασκετικού Παναθηναϊκού και του Ερασιτέχνη άνοιξε τα χαρτιά του για το πρότζεκτ που σχεδιάζει για το «ενιαίο» τριφύλλι



Αποφασισμένος να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός σε όλους τους τομείς εμφανίστηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος κατέθεσε δημόσια πρόταση προς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει τις μετοχές της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη αντί ενός ποσό 20 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο επικεφαλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ, τόνισε ωστόσο ότι για να εμπλακεί ο ίδιος (και) στην ΠΑΕ θα πρέπει να έχει προχωρήσει το γηπεδικό πρότζεκτ αλλά και να συγκεντρωθούν τα 20 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την εφαρμογή του όλου πλάνου. Ειδάλλως, όπως ξεκαθάρισε, κι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους επιφανείς αλλά και τους απλούς φίλους του Παναθηναϊκού, σκοπεύει να απεμπλακεί συνολικά από τα δρώμενα του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2020 παραχωρώντας ακόμη και το μάνατζμεντ της ΚΑΕ κινώντας παράλληλα τις διαδικασίες για πώληση των μετοχών του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

«Είμαι εδώ και για την ΠΑΕ» είπε και πρόσθεσε ότι «χωρίς γήπεδο όμως δεν μπαίνω στην ΠΑΕ», ενώ ξεκαθάρισε: «Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου. Πρέπει να έρθουν κι άλλοι. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση την 1η Ιουλίου του 2020 θα αποχωρήσω».

Ο βασικός πυλώνας του πλάνου που παρουσίασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ενεργού γηπεδικού πρότζεκτ, στην προκειμένη περίπτωση στον Βοτανικό αλλά και τη συγκέντρωση ενός ποσού 20 εκατ. ευρώ. Ακολούθως, η στόχευση είναι όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού, ακόμη και η ΠΑΕ με την ΚΑΕ, να βρίσκονται υπό τον Ερασιτέχνη σε ένα ενιαίο μοντέλο διοίκησης α λα Μπαρτσελόνα, στο οποίο ουσιαστικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα αναδεικνύει τους επικεφαλής...

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όλες τις δεσμεύσεις που έχει λάβει από την πολιτική ηγεσία και από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας -από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Μπακογιάννη- για το ζήτημα του γηπέδου και επανέλαβε την πάγια θέση του για λύση ισονομίας από πλευράς πολιτείας στο γηπεδικό συγκριτικά και με άλλες ομάδες, ενώ επανέλαβε την ανάγκη που υπάρχει για να στηρίξει τούτη την προσπάθεια ο κόσμος που αγαπά τον Παναθηναϊκό.Μίλησε επίσης για την απόφαση του Ρικ Πιτίνο να μην συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας μπάσκετ και για τον... μονόδρομο της επιλογής Πεδουλάκη, ενώ αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό και τις αποφάσεις των αδερφών Αγγελόπουλου το τελευταίο εξάμηνο.
«Με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό»

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Σας ευχαριστώ που είστε όλοι εδώ και ελπίζω να μην υπάρχουν απορίες στο τέλος της συνέντευξης Τύπου. Θα είμαι ξεκάθαρος. Είναι γεγονός ότι βασιλιάς των σπορ είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό αποτελεί όχι μόνο τη δεξαμενή αλλά και τον λόγο δημιουργίας νέων φιλάθλων. Δυστυχώς η κατάσταση της ομάδας δεν είναι αυτή που θέλαμε και θα φέρει νέους Παναθηναϊκούς. Το αποτέλεσμα είναι ο σύλλογος να είναι σε μαρασμό και να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό. Οι ένδοξες πορείες στην Ευρώπη αποτελούν παρελθόν.

Κάτω από αυτό το μοντέλο διοίκησης δεν πρόκειται να τις ξαναζήσουμε. Ο σύλλογος πρέπει να αυτάρκης και αυτοδύναμος. Προσπάθησα μέσω του Athens Alive να βρω λύση αλλά αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί. Προέχει να βρούμε τη λύση έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να μην εξαρτάται από κανέναν.Γι’ αυτό έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μην εξαρτάται η ομάδα από έναν τρελό που βάζει λεφτά. Η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί. Προέχει να δούμε την κατάσταση για τα επόμενα χρόνια».
«Καλή τύχη στα σαλόνια της Α2»

Για το μπάσκετ, τον Πιτίνο και τον Ολυμπιακό: «Θα ήθελα να κάνω έναν μικρό απολογισμό. Θέλω πρώτα να κάνω έναν απολογισμό. Στο μπάσκετ κατακτήσαμε το νταμπλ. Για όλους εμάς ήταν για έναν ακόμα λόγο ιστορική η σεζόν. Ο Ρικ Πιτίνο αποτέλεσε τεράστια τιμή για τον σύλλογο, μάθαμε πολλά από εκείνον και προσέφερε πολλά. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν πολύ καλό φίλο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Περιμέναμε αλλά η οικογένεια και ο θεσμός της είναι πάνω από όλα ακόμα και αν μας στενοχώρησε η απόφασή του.

Κάπου εδώ θέλω να τονίσω ότι το επίτευγμα θα γίνει ακόμα δυσκολότερο εξαιτίας του Ολυμπιακού. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχουν ομάδες που φεύγουν από τα παιχνίδια. Φέραμε έναν μύθο και επειδή η διαφορά πήγαινε για ρεκόρ έφυγε από το παρκέ και δεν ξανακατέβηκε. Το μπάσκετ μικραίνει με όσα έκαναν οι Αγγελόπουλοι. Τους εύχομαι καλή τύχη στα σαλόνια της Α2».

Για την επιλογή Πεδουλάκη: «Από τη στιγμή που δεν συνέχισε ο Πιτίνο για εμάς η μόνη λύση ήταν ο Πεδουλάκης. Είναι γνήσιος μάγκας. Το γεγονός ότι διαδέχθηκε τον Ομπράντοβιτς και τώρα τον Πιτίνο τον κάνουν μάγκα. Τα 24 χρόνια θα γίνουν 25,26,27.Οι γνώσεις, το ένστικτο και ο δυναμισμός του κόουτς με κάνουν αισιόδοξο για την παρουσία του Αργύρη στο τιμόνι. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει περήφανο τον κόσμο του για μία ακόμα φορά. Το 2012-13 δεν πήγαμε Φάιναλ Φορ για ένα σουτ. Τώρα με μεγαλύτερο μπάτζετ το σουτ θα μπει».
«Η λύση στο πρόβλημα το γηπεδικό»

Για τον Ερασιτέχνη: «Πάμε στον Ερασιτέχνη. Σήμερα έχουμε αποπληρώσει και ρυθμίσει το μεγαλύτερο μέρος των χρεών και παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει δικές του εγκαταστάσεις, πετύχαμε πολλά παρά την απογοητευτική παρουσία του κόσμου για δημιουργία μελών. Θέλω να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν δίπλα και με σταθερά βήματα θα βαδίσει στον ίδιο τρόπο με φέτος».

Για τον Βοτανικό: «Πάμε στον Βοτανικό. Η λύση στο πρόβλημα, για να περάσουν στη νέα εποχή, χρειάζονται ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αποτελεί την μόνη μεγάλη ομάδα χωρίς δικό της γήπεδο. Πόσω μάλλον όταν έχει 30 στρέμματα στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ και καιρό άρχισα προσπάθεια ώστε η αδικία να αποκατασταθεί. Για εμένα το Athens Alive ήταν η καλύτερη λύση σε όλα τα επίπεδα. Παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί και ξένοι επενδυτές, στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας η προσπάθεια ματαιώθηκε. Όταν μάθαμε τον υπόγειο πόλεμο εξετάσαμε τη λύση Βοτανικός. Συνεχίζω τις επαφές με τον πρωθυπουργό ώστε η αποκατάσταση της αδικίας είναι το μόνο σενάριο. Όλα αυτά μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε.

Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα κάνει κωλοτούμπα γι αυτό το έργο. Και ο κύριος Μπακογιάννης είναι ένθερμος υποστηρικτής του έργου. Με το πέρας των εκλογών θα στήσουμε ομάδα εργασίας για το γήπεδο. Ο,τι εισηγηθεί η ομάδα θα γίνει. Επίσης, σύντομα θα παραχωρήσουμε συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο για την οικονομική στήριξη του έργου. Θέλουμε να μπούμε στο νέο γήπεδο και κάθε μέρα που περνάει και ο Παναθηναϊκός δεν έχει τις δικές του εγκαταστάσεις αυτό είναι η απόλυτη ανισονομία. Και αυτό δεν το θέλει κανείς. Βρισκόμαστε τόσο κοντά στη λύση του μεγαλύτερου προβλήματος και όλοι το θέλουμε. Δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα δυνατά για να μπούμε στο νέο σπίτι μας και είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε πολλά για να ,μπούμε στο νέο γήπεδο».
«20 εκατ. ευρώ για περάσει η ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη»

Και συμπλήρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό: «Ανεξάρτητα από το θέμα του γηπέδου, έχω τονίσει πως ο σύλλογος πρέπει να στηριχτεί και να ανήκει στον κόσμο. Έτσι μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον. Είναι αδύνατον να στηρίζεται μόνο σε έναν άνθρωπο η ομάδα, όταν οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς. Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου δεν θα προχωρήσει. Ο άλλοτε πρέσβης του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη δεν υπάρχει. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε σκαλοπάτι στην Ευρώπη και στον Ερασιτέχνη ήμασταν ανυπόληπτοι και πολλά τμήματα ήταν στην Α2.

Σημάνω συναγερμό, είναι το τελευταίο καμπανάκι πριν την ολική καταστροφή. Μου ζητήθηκε να μπω στην ΚΑΕ, το έκανα, μου ζητήθηκε να σώσω τον ερασιτέχνη, το έκανα. Μου ζητάται να μπω στην ΠΑΕ, είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μέσα στον επόμενο χρόνο πρέπει να γίνουν τα εξής: Η πολιτεία να θωρακίσει την Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό. Να εγγραφούν περισσότερα μέλη στην ομάδα και όλοι οι επιφανείς Παναθηναϊκοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν.
«Κουράστηκα να είμαι μόνος»

Πρόσθεσε για το πρότζεκτ του ενιαίου Παναθηναϊκού: «Εν συνεχεία θα ζητήσουμε από τον Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει τις μετοχές. Χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Κάνω μια πρόταση 20 εκατ. στον Αλαφούζο να παραχωρήσει την ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη. Θα δωρίσω τις μετοχές της ΚΑΕ, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 25 εκατ. και αποτελεί μεγάλο brand name και όχι μια χρεοκοπημένη ομάδα που ζει το δικό της brexit. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου. Κουράστηκα να είμαι ο μόνος που παλεύει. Δεν υπάρχει κανείς. Βλέποντας το σύλλογο να μικραίνει δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνω.

Ελπίζω αυτά να είναι επαρκή κίνητρα για να αναστηθεί ο σύλλογος μέσα από την παρουσία του κόσμου. Οι άνθρωποι δεν ζουν για πάντα ούτε πρέπει να είμαστε δέσμιοι. Μέχρι να διασφαλιστεί η Παναθηναϊκή Πολιτεία θα ηγούμαι της προσπάθειας. Στη συνέχεια θα προκηρύξω εκλογές. Ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα εκλέγεται στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα. Θα σας παρουσιάσουμε πώς κάθε Παναθηναϊκός θα μετέχει σε αυτό».
«Στόχος ο αυτοδύναμος Παναθηναϊκός»

Αναφορικά με την πρότασή του για την ΠΑΕ διευκρίνισε: «Τα 20 εκατ. θα είναι τα μεταβατικά χρήματα για να μπούμε στο σπίτι μας. Πρέπει ο κόσμος της κάθε ομάδας να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της στην πράξη. Έχουμε δει πολλά. Δεν μπορούν συμπεριφορές να γίνονται δεκτές επειδή υπάρχει ένα γεμάτο πορτοφόλι. Ο κόσμος πρέπει να εκλέγει τον πρόεδρο. Πρέπει να καταλάβουμε την αναγκαιότητα για έναν αυτοδύναμο Παναθηναϊκό. Μόνο έτσι θα γίνει πράξη το πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινέ. Εγώ ανεξάρτητα την έκβαση θα έχω ήσυχη τη συνείδηση γιατί προσπάθησα ώστε να οδηγήσω την ομάδα στην κορυφή. Έκανα πολλές προσπάθειες, τις περισσότερες από κάθε άλλον».
«38.000 θέσεις το ποδόσφαιρο, 15.000 το μπάσκετ»

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Για την αίσθηση που έχει σχετικά με την αντίδραση του κυρίου Αλαφούζου: «Με τον κύριο Αλαφούζο έχω να μιλήσω πάνω από έναν χρόνο. Δεν έχουμε ανταλλάξει καμία άποψη. Έχει πει δημοσίως ότι ψάχνει να απεμπλακεί από αυτό που λέγεται Παναθηναϊκός. Θα πρέπει ο κόσμος να κινητοποιηθεί, η πολιτεία να φροντίσει για το έργο και το τελευταίο κομμάτι είναι ο κύριος Αλαφούζος να παραχωρήσει τις μετοχές του».

Για το αν έχει πάρει μηνύματα πως το πλάνο μπορεί να πετύχει: «Αρχικά είναι δύο διαφορετικές περίοδοι. Τότε δεν υπήρχε το πλάνο του γηπέδου. Θέλω να πιστεύω πως είτε κάποιος έχει ένα ευρώ, είτε ένα εκατ. ευρώ θα βοηθήσει. Είναι Παναθηναϊκός συναγερμός».

Για το τι θα συμβεί αν προχωρήσει το γήπεδο αλλά δεν μαζευτεί το ποσό: «Δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για τη δική μου συμμετοχή».

Για το πότε τίθεται σε εφαρμογή η πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο: «Υπάρχει σειρά προτεραιότητας για τα τρία πράγματα που ανέφερα».

Για το από ποιον έγινε ο πόλεμος στο Athens Alive: «Όταν δεν έχεις αποδείξεις δεν γίνεται να μιλήσεις. Έχω υποψίες αλλά θα τις κρατήσω για τον εαυτό μου».

Για το τι άλλαξε στο μυαλό του για τον Βοτανικό: «Θεωρούσα πάντα πως το ΟΑΚΑ είναι καλύτερη λύση. Δεν μπόρεσε να προχωρήσει το Athens Alive. Δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή ο Βοτανικός αλλά είναι η πιο ρεαλιστική».

Για το τι πήγε στραβά αυτά τα 11 χρόνια και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στη σημερινή κατάσταση: «Αυτά πρέπει να ρωτήσετε τον κύριο Πατέρα που τα κατασπατάλησε. 11 χρόνια μετά συνεχίζουμε να πληρώνουμε τη δική του κακοδιαχείριση».

Για το τι ζήτησε ο Ρικ Πιτίνο: «Με τον κύριο Πιτίνο είχαμε συμφωνήσει σε όλα. Όταν επέστρεψε στην Αμερική μου ανέφερε κάποιους πολύ σημαντικούς οικογενειακούς λόγους και αυτό ήταν απόλυτα σεβαστό».

Για το γήπεδο μπάσκετ στο πρότζεκτ του Βοτανικού: «Ο κύριος Μπακογιάννης από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ ένθερμος. Το πως θα γίνει είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί η ομάδα εργασίας. Όπως είπα αυτό είναι που θα ακολουθηθεί».

Για τις θέσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό: «Μπορώ να σας πω ότι γήπεδο του ποδοσφαίρου θα πάει στις 38.000 και το μπάσκετ στις 15.500».

Για το αν έχει γίνει κρούση σε πιθανούς συμπαίκτες: «Σήμερα γίνεται η κρούση, σήμερα βγαίνουμε και εξηγούμε τι ζητάμε από τον κόσμο».

Για τη χρηματοδότηση του γηπέδου: «Η χρηματοδότηση του γηπέδου είναι καλυμμένη 100%. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας εξηγήσουμε με τον κύριο Μπακογιάννη σε κοινή συνέντευξη Τύπου».

Για τις μετοχές: «Ο Ερασιτέχνης θα είναι η Μάνα του Λόχου και από εκεί και πέρα θα είναι υπάρχουν υπεύθυνοι για το κάθε τμήμα».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με άλλους επιφανείς Παναθηναϊκού: «Έχω συζητήσει με ανθρώπους που ήταν μέτοχοι. Έχω φιλία με τον κύριο Νίκα, καλή επικοινωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Δεν πιστεύω πως άνθρωποι που αγαπούν τον Παναθηναϊκού δεν θα βοηθήσουν στην αναγέννησή του. Και οι συγκεκριμένοι που ανέφερα αποδεδειγμένα αγαπούν τον Παναθηναϊκό».

Για το αν έχει κάνει επαφή με τράπεζες: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι θέλουν αυτό το έργο να προχωρήσει».

Για το αν θα μιλήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο: «Ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη πρέπει να μιλήσω μαζί του. Θα πρέπει να μην είμαστε στα όρια του υποβιβασμού. Θα πρέπει να πάρουμε άδεια συμμετοχής στην Ευρώπη και η ομάδα να είναι μεγάλο μέγεθος και φανέλα που τη σέβεται όλη η Ευρώπη».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *