ροή ειδήσεων

Ρόδος: Μειώμενες κατά 6% οι αφίξεις των τουριστών τον Μάιο


Όπως ανακοίνωσε χτες η Fraport Greece για το αεροδρόμιο «Διαγόρας», τον φετινό Μάιο, ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ συνολικά 285.231 άτομα ενώ ένα χρόνο πριν τον Μάιο του 2018, είχαν έρθει 303.465 άτομα

Οι αριθμοί επιβεβαίωσαν τελικά τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων και επιχειρηματιών της Ρόδου για την υστέρηση που παρουσίασε ο Μάιος, καθώς όπως αποδείχτηκε και στην πράξη ο μήνας που πέρασε δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικός.

Κατέγραψε μείωση που έφτασε το 6%, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήρθαν στο νησί περίπου 18.234 τουρίστες λιγότεροι από ό,τι τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Όπως ανακοίνωσε χτες η Fraport Greece για το αεροδρόμιο «Διαγόρας», τον φετινό Μάιο, ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ συνολικά 285.231 άτομα ενώ ένα χρόνο πριν τον Μάιο του 2018, είχαν έρθει 303.465 άτομα.

Πρόκειται για μεγάλη διαφορά στην τουριστική κίνηση η οποία είχε γίνει αισθητή από νωρίς στο νησί, και σχεδόν όλοι ήταν προετοιμασμένοι. Τα νούμερα απλώς επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις. Φαίνεται όμως ότι ο Μάιος και σε άλλες περιοχές δεν ήταν καλός μήνας, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη καθώς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου κατέγραψε επίσης μείωση που έφτασε το 7%.

Λιγότερος ήταν παράλληλα και ο αριθμός των αεροσκαφών που εξυπηρετήθηκαν στο αεροδρόμιο του νησιού μας, καθώς αυτά ήταν λιγότερα κατά περίπου 250 σε σχέση με πέρσι.

Τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη καταλαμβάνουν οι Βρετανοί, οι Γερμανοί και οι Σουηδοί.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική διακίνηση επιβατών μέσω του «Διαγόρας» τα στοιχεία δείχνουν ότι το μήνα που πέρασε κατέγραψε μείωση σε ποσοστό επίσης 6% για τους τουρίστες και αύξηση 2,3% για τους επιβάτες εσωτερικού. Συνολικά τον Μάιο η διακίνηση επιβατών μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου σημείωσε μείωση σε ποσοστό 5,1%, ενώ απολογιστικά στο πεντάμηνο η μείωση έφτασε το 3,3%.

Αναλυτικά, ο Μάιος εξελίχθηκε στη Ρόδο ως εξής:





Πηγή: protothema.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *