ροή ειδήσεων

Ανακοίνωση για τους δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου

ΤΕ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ



Το γεγονός ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες δέχθηκαν την τελευταία περίοδο τις επισκέψεις δικαστικών επιμελητών για την τακτοποίηση των «κόκκινων» δανείων που είχαν πάρει από την Τράπεζα Δωδεκανήσου και τα οποία σήμερα έχουν τουλάχιστον τριπλασιαστεί σε ύψος καταγγέλλει η ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Ο διορισμένος εκκαθαριστής, η εταιρεία PQH, δεσμεύει λογαριασμούς οφειλετών σε άλλες τράπεζες, απαιτώντας το σύνολο των σημερινών διαμορφωμένων ποσών απευθυνόμενη τόσο στους δανειολήπτες όσο και στους εγγυητές.

Φυσικά καμία κουβέντα για τις μετοχές της Τράπεζας Δωδεκανήσου, τις οποίες αναγκάζονταν τότε να πάρουν για να δανειοδοτηθούν. Μετοχές οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις πλησίαζαν και το ύψος των αρχικών ποσών των δανείων.

Σ’ αυτό το απειλητικό περιβάλλον έρχονται να προστεθούν και οι προκλητικές αναφορές του κ. Τσίπρα για συνέχιση του δρόμου που οδηγεί στην "υγιή επιχειρηματικότητα" και του κ. Μητσοτάκη αντίστοιχα ότι θα "σαρώσει" κάθε εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα -κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στα Δωδεκάνησα- των οποίων οι πολιτικές συμπίπτουν με τις επιδιώξεις των μονοπωλίων και του τραπεζικού κεφαλαίου. Αυτό αποδεικνύεται και από το κοινοβουλευτικό και νομοθετικό έργο όλων των τελευταίων κυβερνήσεων. Ανάμεσα στα έργα τους είναι και το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου το 2013 από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων του τραπεζικού συστήματος και της συγκεντροποίησης κεφαλαίων, ενώ το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε την ταφόπλακα με την ανάθεση της εκκαθάρισής της στην εταιρεία PQH.

Η επιθετικότητα ενάντια στους εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες για τα "κόκκινα" δάνεια θα ενταθεί το επόμενο διάστημα είτε βγει κυβέρνηση της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκκαθάριση των “κόκκινων" δανείων είναι από τα βασικά στοιχεία των "μεταμνημονιακών" δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ, ανεξάρτητα από τον επόμενο κυβερνητικό διαχειριστή.

Η επόμενη μέρα θα είναι εχθρική απέναντι στο λαό με όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. Το πραγματικό δίλημμα, λοιπόν, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές είναι: Αν με την ψήφο του ο λαός επιτρέψει να συνεχιστεί ο δρόμος που μας έφερε έως εδώ ή, απέναντι στα σχέδια των τραπεζιτών, που δεσμεύονται ότι θα υλοποιήσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, θα ενισχύσει το ΚΚΕ για να δυναμώσει τον δικό του αγώνα, για να “βάλει δύσκολα” στην αντιλαϊκή πολιτική, να πάρει ανάσες, να περάσει στην αντεπίθεση, για να έρθουν στην "ημερήσια διάταξη" οι δικές του ανάγκες».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/6/19 00:50

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝ/ΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *