επικαιρότητα

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του επιδόματος μετεκπαίδευσηςΚινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων στους σπουδαστές της σχολής μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού.

Πέρσι λειτούργησαν ξανά κάτω από την πίεση και τους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου οι σχολές μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού. Βεβαίως λειτούργησαν με κουτσουρεμένα τμήματα και περιοχές σε σχέση με το παρελθόν.

Με τις σχολές αυτές που είναι μια παλιά κατάκτηση, δίνεται η δυνατότητα σε εργαζόμενους οι οποίοι δουλεύουν χρόνια στον κλάδο αλλά δεν έχουν πτυχίο, να κατοχυρώσουν ορισμένα στοιχειώδη επαγγελματικά δικαιώματα.

Η φοίτηση στις σχολές αυτές προϋποθέτει επίδομα μετεκπαίδευσης, αφού το επίδομα ανεργίας όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα διακόπτεται.

Μέχρι σήμερα οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν δει ευρώ στους λογαριασμούς τους, ενώ η απάντηση που έχουν πάρει όσοι ζήτησαν ενημέρωση, είναι να περιμένουν ως το Σεπτέμβρη.

Το υπουργείο τουρισμού στην τότε ανακοίνωσή του πανηγύριζε για την «εξασφάλιση της χρηματοδότησης των σχολών για τρία χρόνια», προφανώς από κάποιο πρόγραμμα της ΕΕ. Όμως η λειτουργία των σχολών με την ένταξη στο ένα ή το άλλο πρόγραμμα και όχι με χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό, πρώτον εξασφαλίζει μόνο παροδικά τη λειτουργία τους και δεύτερον η πείρα δείχνει ότι παρουσιάζονται προβλήματα στην έγκαιρη καταβολή της χρηματοδότησης.

Πρόκειται για λαϊκά νοικοκυριά που τα χρήματα τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Εδώ και τώρα πρέπει να εξοφληθούν όσοι συμμετείχαν στα προγράμματα.

Τα Επιχειρησιακά Σωματεία στα ξενοδοχεία Miramare, Sheraton και Amilia Mare, μαζί αποφοίτους των προγραμμάτων, αρκετοί εκ των οποίων είναι μέλη τους, οργανώνουν διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 9 το πρωί.

Ρόδος, 19 Ιουνίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ MIRAMARE


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SHERATON

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE ΚΑΙ PARADISE VILLAGE.

rodosreport.gr

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Ήθελα να μάθω αφού η προκήρυξη 3Κ/2018 έχει δια Νόμου εξαιρεθεί από τις οποιαδήποτε εκλογές, ώστε μέσα σε ένα τρίμηνο μέχρι 10/09/2019, οι διορισμένοι να είναι στις θέσεις τους κανονικά, ο Δήμος έχει ορκίσει μόνο τους 30 οι οποίοι εργάζονται από τις αρχές του μήνα, έχουν τους υπόλοιπους σε αναμονή;

M M S

M M S
Αναγνώστης: Γι αυτό έχει κάτι κάνεις να πει;;;;;.....προάγει πολιτισμό;;;;;καθαριότητα;;;;;; υπηρεσίες στον πολίτη;;;;;;; Η αυθερεσια σε όλο της το μεγαλείο.....τα σχόλια δικά σας....περιμένω αν ιδρώσει το αυτί κανενός....

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης