ροή ειδήσεων

Ρόδος: «Το παιδί είναι σε κατάσταση σοκ» – Νέα στοιχεία για τον δάσκαλο που κλείδωσε τον μαθητή σε τάξη!



Η υπόθεση συγκλονίζει τη Ρόδο και ολόκληρη τη χώρα. Ένας δάσκαλος κλείδωσε και εγκατέλειψε μόνο του στην τάξη έναν 9χρονο μαθητή.

Το παιδί καλούσε απελπισμένο σε βοήθεια μέχρι που κάποιοι άκουσαν τις φωνές του και το απελευθέρωσε μια δασκάλα. Πανικόβλητο γύρισε στο σπίτι του όπου διηγήθηκε την τρομακτική του εμπειρία στους γονείς του που κατέφυγαν στην αστυνομία. Άμεση ήταν και η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας που έπαυσε τον δάσκαλο από τα καθήκοντά του.

«Το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ ετοιμαζόντουσαν να αποχωρήσουν από το σχολείο, ο δάσκαλος είπε “βγείτε όλοι έξω, μετράω μέχρι το τρία”. Το παιδί δεν πρόλαβε να φύγει μέσα σε αυτόν τον χρόνο, γιατί μάζευε τα πράγματά του και ως εκ τούτου βρέθηκε ξαφνικά να ακούει την πόρτα να κλείνει και την κλειδαριά να γυρίζει, να κλειδώνεται η τάξη, στην ουσία. Πανικοβλήθηκε, άρχισε να φωνάζει “βοήθεια, βγάλτε με έξω, με κλείσατε μέσα”, αλλά ο δάσκαλος είχε αποχωρήσει, είχε φτάσει μέχρι το γραφείο της διεύθυνσης, είχε αφήσει το κλειδί και έφυγε και από το σχολείο» λέει στο Newsit,gr ο Δήμος Μουτάφης, δικηγόρος της οικογένειας του 9χρονου μαθητή.


«Είκοσι λεπτά μετά από αυτό το περιστατικό οι φωνές του παιδιού, το οποίο είχε ανοίξει το παράθυρο και φώναζε από εκεί, είναι σε όροφο η τάξη και δεν θα μπορούσε να βγει απ’ το παράθυρο, ακούστηκαν από κάποιους οι οποίοι ειδοποίησαν μία άλλη δασκάλα, που έτυχε να βρίσκεται εκεί, η οποία μερίμνησε άμεσα για να απελευθερωθεί το παιδί» συνεχίζει τη σοκαριστική περιγραφή του ο δικηγόρος. «Δεδομένων αυτών, είναι προφανές ότι τελέστηκε το αδίκημα της παράνομης παρακράτησης, στερώντας από το παιδί τη δυνατότητα να φύγει με τη βούλησή του από έναν χώρο στον οποίο δεν υπήρχε κανένας λόγος να βρίσκεται» προσθέτει ο κύριος Μουτάφης.
Σε κατάσταση σοκ ο 9χρονος μαθητής

Το παιδί βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αρνείται να πάει στο σχολείο μετά από αυτό που συνέβη.

«Αυτή τη στιγμή το παιδί είναι σε κατάσταση σοκ, πανικού, από το γεγονός ότι όντας εννέα χρονών βρέθηκε ξαφνικά να είναι κλειδωμένο μέσα στο χώρο της τάξης του, με τον φόβο να μείνει εκεί όλο το σαββατοκύριακο και κλειδωμένο από αυτόν που είχε την υποχρέωση να το προσέχει. Αντιλαμβάνεστε ότι μετά από αυτό δεν μπορεί να νιώσει εμπιστοσύνη σε οποιονδήποτε εκπαιδευτικό. Σήμερα δεν πήγε στο σχολείο, δεν είναι σε θέση να πάει. Τώρα, μετά την εντολή του υπουργού για την απομάκρυνση του δασκάλου, ίσως να καταφέρουν οι γονείς να το πείσουν να ξαναγυρίσει στο σχολείο, με το σκεπτικό “τώρα μη φοβάσαι, τώρα δεν θα σου ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο”» λέει ο δικηγόρος.




«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το παιδί να μην έγινε αντιληπτό κατά το κλείσιμο της τάξης. Υπάρχει σωρεία επιχειρημάτων και αποδεικτικών μέσων που δείχνουν ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Το παιδί μετά από αυτό το περιστατικό γύρισε καθυστερημένο στο σπίτι, πανικοβλημένο, τρομαγμένο και εκμυστηρεύτηκε αυτό που έγινε στους γονείς. Οι γονείς, χωρίς δεύτερη σκέψη, πήγα στην αστυνομία. Εκεί έγινε αμέσως μήνυση και κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία κατά την οποία συνελήφθη ο δάσκαλος για να απολογηθεί» καταλήγει ο δικηγόρος της οικογένειας.
Ακούστε τις δηλώσεις του δικηγόρου στο Newsit.gr



Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *