ροή ειδήσεων

Το ελληνικό μπάσκετ πνέει τα λοίσθια



Κάποτε, σε εποχές πια που φαντάζουν μακρινές, όλος ο κόσμος περίμενε πως και πως τα μπασκετικά ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ, ενώ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Άρη τα βράδια της Πέμπτης οι δρόμοι άδειαζαν για τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά. Ακολούθησε η κυριαρχία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (με τα καλά και τα κακά τους) για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου το ελληνικό μπάσκετ εκπέμπει SOS. Με τη δυναστεία του Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ να έχει παίξει το ρόλο της, και την οικονομική κρίση να έχει αντίκτυπο (με την υψηλή φορολογία), το μπάσκετ έχασε ένα μέρος της λάμψης του και πλέον κινδυνεύει να το περάσει σε δημοφιλία ακόμη και το …τένις, όπου διαπρέπουν εκτός συνόρων Τσιτσιπάς και Σάκκαρη.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ξεκίνησαν οι ημιτελικοί στην Α1 και ελάχιστοι ασχολούνται. Τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα και η αποχώρηση του Ολυμπιακού άφησαν το σημάδι τους, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που νομίζουν ότι το πρωτάθλημα τελείωσε! Όσο το μπάσκετ παίζεται εκτός παρκέ, τόσο ο κόσμος θα γυρνάει την πλάτη του. Ακόμη και στο ΑΕΚ – Προμηθέας, όπου παίχτηκε ωραίο μπάσκετ, περισσότερο μας απασχόλησαν τα εξωαγωνιστικά παρά οι καθαροί πρωταγωνιστές. Η Α1 δεν συγκινεί πλέον, και φέρνοντας άλλο ένα παράδειγμα, με την πιθανή αναδιάρθρωση ο Κολοσσός μένει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά στη Ρόδο δεν άνοιξαν και σαμπάνιες, καθώς δεν τους χάλαγε να παίξουν στην Α2 όπου το ενδιαφέρον θα ήταν μεγαλύτερο και ο κόσμος θα συσπειρωνόταν ξανά!



Ο κατήφορος του ελληνικού πρωταθλήματος πολύ αρέσει στον Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος θα ήθελε να είναι έτσι και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές λίγκες, διευκολύνοντάς τον στο σχέδιο αφανισμού των εθνικών πρωταθλημάτων, ώστε να παίζει μόνη της η δική του Ευρωλίγκα. Δυστυχώς όμως για αυτόν, τα υπόλοιπα πρωταθλήματα αντέχουν ακόμη, με τα πλέι οφ στις περισσότερες χώρες να είναι αληθινή γιορτή. Στην Ελλάδα πια θα πρέπει να αλλάξουν όλα, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά τους, μέχρι τέλους, και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν. Θα είναι για το καλό του αθλήματος που αγαπάμε και οι εραστές της πορτοκαλί μπάλας περιμένουμε πως και πως το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ώστε να απολαύσουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! Η Εθνική μας ομάδα επιστρέφει στην πρώτη σειρά του ενδιαφέροντος και ας κάνουμε τον σταυρό μας που υπάρχει και ο Γιάννης, οδηγώντας ακόμη τα μικρά παιδιά με μια μπάλα σε ένα ανοιχτό γήπεδο!

Κλείνοντας, ας πούμε δυο λόγια και για την Α2, που έγινε της …μόδας με την προοπτική συμμετοχής του Ολυμπιακού σ΄ αυτήν. Ένα από τα πιο σκληρά πρωταθλήματα, με ομάδες κυρίως από την επαρχία και δυνατές έδρες. Εδώ τα γήπεδα γεμίζουν, ο κόσμος δένεται με τους παίκτες και το ενδιαφέρον θυμίζει τα παλιά καλά χρόνια! «Αίμα και άμμος» σε κάθε αγωνιστική, με τις αποστάσεις στη βαθμολογία πολύ μικρές. Τη μια αγωνιστική πας για άνοδο και την άλλη για να σωθείς! Η φανέλα από μόνη της δεν αρκεί, οπότε μην νομίζει ο Ολυμπιακός ότι θα έχει εύκολο έργο. Ας ρωτήσει και την ΑΕΚ και τον Ηρακλή που δεινοπάθησαν στις …στρούγκες της Α2, αλλά και άλλες ομάδες με «βαρύ» όνομα που είδαν και έπαθαν μέχρι να τα καταφέρουν, στην «άγρια δύση» της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *