ροή ειδήσεων

Αναβαθμίζονται οι αύλειοι χώροι σαράντα σχολικών μονάδων στο σύνολο του νησιού



Τη σύμβαση έργου για την «Επισκευή, συντήρηση των σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων» σε 40 σχολικά συγκροτήματα στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του νησιού, προϋπολογισμού 890.000 ευρώ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και ο ανάδοχος εργολάβος Αντώνιος Νικολιάς.

Ειδικότερα ο κ. Χατζηδιάκος υπέγραψε σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 τη σύμβαση έργου για την επισκευή, συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μεταξύ άλλων προβλέπει την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης. Συνολικά θα εκτελεστούν εργασίες σε 40 σχολικά συγκροτήματα.




Το έργο εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου για το έτος 2019 και με την υπ. αριθ.1529/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2019 με πίστωση του ανωτέρου έργου 836.100 ευρώ και με χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. 600.000 ευρώ και 236.100 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.

«Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και χρήματα από ιδίους πόρους για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και ασφαλές περιβάλλον στα παιδιά μας» δήλωσε αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Χατζηδιάκος.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου στην πόλη της Ρόδου θα εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισης σε 13 σχολικά συγκροτήματα, 5 στη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού, 7 στη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων, 6 στη Δημοτική Ενότητα Καμείρου 6, 4 στη Δημοτική Ενότητα Αφάντου , 2 Στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας, 2 στη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου και 1 στη Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου. Το έργο σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης θα εκτελεστεί και θα παραδοθεί εντός 365 ημερών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο βασικός στόχος του εκτελούμενου έργου είναι η αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων και η δημιουργία ασφαλών αθλητικών εγκαταστάσεων για τους μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων του νησιού.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *