ροή ειδήσεων

Με αμερικανικό μοντέλο συγκεντρώσεων πηγαίνει στις εκλογές η ΝΔ



Η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ ενόψει των εθνικών εκλογών του Ιουλίου, δεν πρόκειται να μοιάζει με αυτή των ευρωεκλογών.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 ήταν σαφής ως προς την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ ενόψει των εθνικών εκλογών του Ιουλίου: δεν πρόκειται να μοιάζει με αυτή των ευρωεκλογών, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των συγκεντρώσεων. Κατά τα άλλα, βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης θα «οργώσει» τη χώρα, ξεκινώντας αυτές τις μέρες από γειτονιές της Αττικής και συνεχίζοντας στη Ρόδο και το Καστελόριζο το Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, λοιπόν, επιβεβαίωσε αυτό που έγραψε το πρωί της Δευτέρας το Reader.grότι δεν πρόκειται να πάει σε ένα μοντέλο αρκετών ανοιχτών συγκεντρώσεων ανά την Ελλάδα. Αυτό όχι γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ…αμφισβητεί την οργανωτική επάρκεια του κομματικού μηχανισμού, αλλά γιατί εκτιμά ότι οι συγκεντρώσεις τέτοιου τύπου απευθύνονται ως επί το πλείστον στον κομματικό μηχανισμό, αλλά και σε έναν κόσμο που είναι ήδη πεπεισμένος και σκοπεύει να ψηφίσει ΝΔ. Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να απευθυνθεί σε ευρύτερα στρώματα, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την πολιτική επιρροή της ΝΔ και να υπερβεί τον πήχη της αυτοδυναμίας.


Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης προσανατολίζεται στο αμερικανικό μοντέλο των townhall meetings: συναντήσεις στοχευμένες, συνεπώς, ανά την επικράτεια, ενώ κάθε πόλη, όπου θα λαμβάνει χώρα μια τέτοια συνάντηση θα έχει και έναν συμβολισμό. Πρόθεση του προέδρου της ΝΔ, πάντως, είναι να εξειδικεύσει έτι περαιτέρω το πρόγραμμα της ΝΔ, με πρώτη προτεραιότητα τα θέματα της ανάπτυξης και της εργασίας, ενώ ξεχωριστή ενότητα θα υπάρξει και σε ό,τι αφορά τους νέους, χωρίς να είναι ακόμα σαφές, αν θα αφορά τη νεανική εργασία ή την παραμονή των νέων Ελλήνων στη χώρα και όχι τη φυγή τους στο εξωτερικό. Οι νέοι, άλλωστε, είναι ένα targetgroup, στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή και στο οποίο θέλει να διευρύνει το βραχύ προβάδισμα που πήρε για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες ευρωεκλογές.


Αυτά τα «ραντεβού» του κ. Μητσοτάκη με τους πολίτες θα εδράζονται στη διάδραση του κ. Μητσοτάκη μαζί τους. Κατά βάση, η ιδέα είναι να είναι ο κ. Μητσοτάκης μόνος του στη σκηνή, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο κοινό, ανάλογα με την περίπτωση, και να κάνει διάλογο με τους παριστάμενους, απαντώντας σε απορίες και προβληματισμούς. «Ανάπτυξη για όλους ή μια μιζέρια, όπου μοιράζουμε τη φτώχεια μας», θα είναι ένα από τα κεντρικά διλήμματα που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και αυτή θα είναι και η αιχμή του θετικού μηνύματος που θα εκπέμψει η ΝΔ τις επόμενες 5 εβδομάδες ως την κάλπη της 7ηΙουλίου.

Κατά τα άλλα, στη ΝΔ θα περιμένουν κάποιες μέρες ακόμα για τα γαλάζια ψηφοδέλτια, καθώς δεν έχουν κλειδώσει όλα τα ονόματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, επιβεβαίωσε ότι σε αυτά θα περιλαμβάνονται και κάποια πρόσωπα από το ευρωψηφοδέλτιο. Κατά πληροφορίες, ένα από αυτά θα είναι ο Γιώργος Αμυράς, μάλλον στα Ιωάννινα, ενώ ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης το σκέφτεται για τον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Η Βίκυ Φλέσσα απέρριψε την ιδέα να πολιτευτεί στην Αργολίδα, ενώ προς την άρνηση κλίνει και η Καλυψώ Γούλα για την Α’ Θεσσαλονίκης. Είναι άκρως πιθανό, πάντως, ότι στελέχη από το ευρωψηφοδέλτιο θα βρεθούν σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Πηγή: Reader.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *