ροή ειδήσεων

Σαν σήμερα: 10 χρόνια από το χρυσό της Ρόδου με την τρομερή φουρνιά της Ελλάδας!



Σαν σήμερα συμπληρώνονται δέκα ολόκληρα χρόνια από το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρόδου και το SDNA θυμάται το κατόρθωμα εκείνων των... αμούστακων παιδιών.



Κοιτάζοντας προς τα πίσω δεν θα περίμενε κανείς να δει πως πέρασαν τόσο γρήγορα δέκα χρόνια από τη μεγάλη εκείνη επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών στη Ρόδο.


Μετά από χρόνια η «παρέα» του Κώστα Μίσσα έφερε το χρυσό μετάλλιο στα μικρά κλιμάκια των εθνικών στην Ελλάδα αλλά και την ελπίδα για κάτι καλό στο μέλλον. Και όντως «φύτρωσε» κάτι καλό από αυτή τη μεγάλη επιτυχία, καθώς πολλά παιδιά από εκείνη τη «χρυσή» φουρνιά στελεχώνουν τους Άνδρες και μεγάλους ευρωπαικούς συλλόγους σήμερα.



Μια γρήγορη ματιά στο ρόστερ εκείνης της παρέας μπορεί να αποδείξει περίτρανα το ταλέντο που υπήρχε όπως ο ηγέτης της Φενέρ, Κώστας Σλούκας, ο Νίκος Παππάς, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο Γιώργος Μπόγρης και άλλοι οι οποίοι στα χέρια του Κώστα Μίσσα αναδείχθηκαν πρωταγωνιστές.

Στις 26 Ιουλίου του 2009 η Ελλάδα αντιμετώπιζε στο μεγάλο τελικό τα «πιτσιρίκια» της Γαλλίας και τους άγνωστους τότε στο μπασκετικό χάρτη, Τόμας Ερτέλ, Αντουάν Ντιό, Κέβιν Σεραφέν και Έντουιν Τζάκσον. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα με τον κόσμο στο πλευρό της κατάφερε να πάρει τη νίκη με 90-85 και μαζί την κούπα.

Οι βασικοί εκείνης της ομάδας, Σλούκας, Παπανικολάου, Μπόγρης και Παππάς ήταν καταλυτικοί με διφήφιους πόντους ενώ μεγάλη αποκάλυψη του τελικού ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο οποίος έκτος τους 14 πόντους στην επίθεση «κλείδωσε» στο τέλος τον... καυτό Τζάκσον που είχε κάνει τη μεγαλύτερη ζημία στην Εθνική μας. Πολυτιμότερος της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο Κώστας Παπανικολάου.

Το φύλλο αγώνα του τελικού:

ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ 90-85

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 45-39, 64-61, 90-85.

ΕΛΛΑΔΑ: Μάντζαρης 2, Μούρτος, Τσακαλέρης, Παππάς 10 (2), Γιαννόπουλος 14 (4), Σακελλαρίου, Παπανικολάου 15 (4), Σλούκας 14 (1), Γιάνκοβιτς 10, Μπόγρης 14, Κασελάκης 11, Σαρικόπουλος.

ΓΑΛΛΙΑ: Ονά Εμπό 3(1), Ερτέλ 9(1), Ντιό 21 (3), Σαμπ 2, Ραοζό 4, Τζάκσον 32 (6), Καμαρά 2, Σεραφέν 10, Ντα Σιλβεϊρά 2.




Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *