ροή ειδήσεων

112: Αυτό είναι το μήνυμα έκτακτης ανάγκης...


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δοκιμαστική άσκηση ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων «112» στο κέντρο επιχειρήσεων της...

πολιτικής προστασίας, στον απόηχο της πρωτοφανούς θεομηνίας με τους επτά νεκρούς στη Χαλκιδική. Η πιλοτική δοκιμή έγινε παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 12:00, έφτασε στα κινητά τηλέφωνα πολλών ειδοποίηση η οποία έγραφε «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση», με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» ακόμα δεν λειτουργεί στη χώρα μας, ενώ τα κωλύματα στη χρήση του ήρθαν έντονα στην επιφάνεια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του 2019, καθώς τότε θα είναι έτοιμο να παραδοθεί το έργο της γραμμής έκτακτης ανάγκης 112, σύμφωνα με την πληροφόρηση που παρείχε η διοίκηση της εταιρείας Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση για τη φονική κακοκαιρία που σάρωσε τη Χαλκιδική ανέφερε πως άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η λειτουργία του αριθμού 112, του αριθμού έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από την Ελλάδα και τη Μάλτα.

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας άφησε σαφείς αιχμές στην κυβερνητική περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και στην αδράνεια που είχε επιδείξει για την ενεργοποίηση του αριθμού ακόμη και μετά την πυρκαγιά στο Μάτι. «Δεν θέλω να θυμίσω προηγούμενες δηλώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στο διάστημα από την καταστροφική ημέρα στο Μάτι μέχρι και σήμερα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι δεν λειτουργεί το σύστημα. Και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει άμεσα» ήταν το επικριτικό σχόλιό του.

Από την πλευρά της η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της, μετακύλισε τις ευθύνες για την καθυστέρηση λειτουργίας του αριθμού 112 στην κυβέρνηση Σαμαρά και στον τότε «κακό σχεδιασμό», ισχυριζόμενη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει «σε επανασχεδιασμό»...

newpost.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *