ροή ειδήσεων

Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Καταβεβλημένος στο Ζάππειο – «Να αποδειχθεί πρόσκαιρη η ήττα μας» – Video



Εμφανώς καταβεβλημένος και έχοντας στο πλευρό του την Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη δήλωσή του από το Ζάππειο, παραδεχόμενος επίσημα την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές.



«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι απόλυτα σεβαστή. Στη Δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση δεν είναι παράδοξη ή αφύσικη εξέλιξη», ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο.



Και συνέχισε:»Θα σεβαστώ στην πράξη τη λαϊκή βούληση, δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχός του. Θα υποδεχτώ τον κ. Μητσοτάκη για να παραδώσω το πρωθυπουργικό γραφειο όπως αρμόζει τον πολιτικό πολιτισμό. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες γιατί για πρώτη φορά είχαμε εθνικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές και με μεγάλη παράσταση νίκης για τη ΝΔ. Εύχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ στην εξουσία να μη γίνει αφορμή για ρεβανσισμούς».



Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης του και υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στην εξουσία: «Πριν 4,5 χρόνια αναλάβαμε τη διακυβέρνηση με βαθιά πίστη στο λαό. Πολεμήσαμε και καταφέραμε πολλά, με το κεφάλι ψηλά. Και πάλι με το κεφάλι ψηλά δεχόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία. Γιατί η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε. Παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δισ. στα ταμεία, με χαμηλότερα επιτόκια και κύρος σε διεθνές επίπεδο. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις και με βαρύ κόστος, το οποίο σήμερα πληρώνουμε.

Το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολύ πάλεψαν. Θα δουλέψουμε σκληρά, ώστε αυτή η ήττα να αποδειχθεί πρόσκαιρη. Θέλω να υποσχεθώ ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είμαστε παρόντες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ανθρώπων του μόχθου, των αδυνάμων και θα προετοιμαστούμε ώστε πιο ώριμοι θα επιστρέψουμε στην κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος. Θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα. Θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Στη ζωή μου και στην πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να παλεύω. Όποιος δε αγωνίζεται δεν κάνει λάθη. Από αύριο θα είμαστε εδώ πιο δυνατοί».

Τσίπρας: Ακούστε όλη τη δήλωσή του από το Ζάππειο

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *