ροή ειδήσεων

Δημοτικές εκλογές 2019: Ενστάσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα στους Δήμους Ρόδου, Κω, Αστυπάλαιας και Καλύμνου

Κάλπη σε εκλογές

Ενστάσεις κατά του εκλογικού αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών υπέβαλαν στη Ρόδο, την Κω, την Αστυπάλαια και την Κάλυμνο.

Αρχικά, ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου με ένσταση κατά του κύρους των εκλογικών αποτελεσμάτων στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Ρόδου, που θα εξεταστεί αρμοδίως από το εκλογοδικείο προσέφυγε ο υποψήφιος της δημοτικής παράταξης «Ροδίων Οραμα» με επικεφαλής τον Στράτο Καρίκη, Στέφανος Καψάλης. Ο κ. Καψάλης που σύμφωνα με την ανακήρυξη έλαβε 430 σταυρούς προτίμησης στρέφεται κατά του συνυποψηφίου του κ. Αθανάσιου Βυρίνη, που έλαβε 439 σταυρούς. Διατείνεται ότι υφίστανται πλημμέλειες ως προς την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων ως και παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας που διέπουν την κήρυξη 79 ψηφοδελτίων του συνυποψηφίου του, ως έγκυρων και ζητά την ακύρωσή τους.

Επίσης, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», ένσταση υποβλήθηκε κατά του κύρους των Δημοτικών Εκλογών που διεξήχθησαν στις 26 Μαΐου 2019 και 2 Ιουνίου 2019 στον Δήμο Κω από τους Γεώργιο Κυρίτση και Νικόλαο Πόγια της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής Κως 2023» κατά του κ. Γεωργίου Ψυρή της παρατάξεως «Ισχυρή Κως». Επί της συγκεκριμένης ενστάσεως έχει υποβληθεί και αντένσταση. Η συζήτηση αμφότερων προσδιορίστηκε για την 11η Ιουλίου 2019.

Ενσταση υποβλήθηκε για το Δήμο Αστυπάλαιας και από την Αννα Σταυλά της παρατάξεως «Συνεργασία Πολιτικών Αστυπάλαιας» κατά της Ελευθερίας Πολλού και θα συζητηθεί την ίδια ημέρα. Επιπλέον την 11η Ιουλίου 2019 έχει προσδιοριστεί η συζήτηση ενστάσεως του Γεωργίου Τρικοίλη της παρατάξεως «Νέα Κάλυμνος» για το Δήμου Καλύμνου κατά των Ι. Διαμαντή, Θ. Πιζάνια, Μαρίας Μαρκαντωνάκη, Ιακωβίνα Μπερκέτη, Εμμανουήλ Βορδοχείλα, Ειρήνης Μπάντου (Χούλλη) και Αννα Τσατταρού της ίδιας παρατάξεως.

Πηγή: iefimerida.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *