ροή ειδήσεων

Το μυστικό για απώλεια βάρους μετά τα 40



Στην εφηβεία και στα 20, ήταν δεδομένο ότι θα μπορούσε κανείς να τρώτε πίτσα κάθε βράδυ για μια εβδομάδα χωρίς να κάνει γυμναστική και να μην βάζει κιλό. Στα 40 αυτό δεν είναι και τόσο εφικτό. Ακόμη και αν κάποιος τρώει πολύ πιο υγιεινά πλέον, το βάρος εξακολουθεί να συσσωρεύεται.

Γιατί δεν χάνει εύκολα κανείς κιλά μετά τα 40;

Και για όλα αυτά φταίει η απώλεια μυϊκής μάζας, η οποία δεν έρχεται μόνο λόγω του ότι απλά... περνάνε τα χρόνια, αλλά και γιατί «καθώς μεγαλώνετε, υπάρχει μεγάλος... ανταγωνισμός για το χρόνο και την ενέργεια σας», όπως λέει ο William Samuel Yancy, MD, διευθυντής του Duke Diet and Fitness Center και αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Duke University. «Αυτό μπορεί να καταστήσει δεύτερη, τρίτη ή και τέταρτη προτεραιότητα, την υγιεινή διατροφή και την άσκηση».

Ξεκινώντας από τα 30, ένας άνδρας μπορεί να χάνει το 3-5% της μυϊκής του μάζας κάθε δεκαετία, αν δεν προσέξει. Το αν δεν προσέξει σημαίνει αν δεν κάνει γυμναστική τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Γιατί αν κάνει γυμναστική τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα τότε δεν θα υποστεί αυτή την απώλεια μυϊκής μάζας.
Το κλειδί για να χάσει κανείς εύκολα βάρος μετά τα 40

Αλλά γιατί το να διατηρήσει ένας άνδρας τους μύες μας είναι τόσο σημαντικό για το αν θα βάλει επιπλέον βάρος ή όχι; Η απάντηση από τον Kristin Kirkpatrick, ειδικό για θέματα υγείας στην Cleveland Clinic. «Οσο περισσότερους μύες έχουμε, τόσες περισσότερες θερμίδες καίμε». Με το να κάνει κάποιος δύο φορές την εβδομάδα γυμναστική, λοιπόν, μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι γιατί πολύ απλά ο μεταβολισμός του θα τρέχει πιο γρήγορα και αυτό θα τού επιτρέψει να τρώει περισσότερο.

Οσο για τον τύπο της γυμναστικής, όχι δεν είναι απαραίτητο να κάνει κανείς μόνο ενδυνάμωση. Βοηθάει και η αερόβια γυμναστική, αλλά σε κάθε περίπτωση η ενδυνάμωση είναι απαραίτητη.
Η διατροφή μετά τα 40

Σε σχέση με τη διατροφή ο Dr. Yancy υποστηρίζει ότι για τους άνδρες, τις περισσότερες φορές λειτουργεί το να κόψουν απλά θερμίδες ή να μικρύνουν το διάστημα του 24ωρου κατά τη διάρκεια του οποίου τρώνε, στις 8 με 10 ώρες. Δηλαδή να τρώνε μόνο μεταξύ 12 το μεσημέρι και 10 το βράδυ. 'Η να τρώνε μεταξύ 10 το πρωί και 8 το βράδυ. Ακόμη και να μην τηρήσει κάποιος αυτό το διάστημα κατά το οποίο μπορεί να τρώει αλλά πει ότι μετά τις 6 το απόγευμα αυστηρά δεν τρώω τίποτα, μπορεί να τον βοηθήσει να χάσει κιλά.

Αν κάποιος προτιμάει ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής θα πρέπει πριν να σιγουρευτεί ότι συμβαδίζει με το δικό του τρόπο ζωής, ο οποίος για τους περισσότερους άνω των 40 είναι ιδιαίτερα περίπλοκος. Μην επιλέγετε μόνο ό,τι δούλεψε σε έναν φίλο αλλά αυτό που είναι πιθανό να λειτουργήσει με βάση το δικό σας πρόγραμμα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *