επικαιρότητα

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά diners de gala στη Ρόδο



Oι σεφ των ξενοδοχείων σε συνεργασία με βραβευμένους guest chefs αντλούν έμπνευση από τις κουζίνες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και, αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα, δημιουργούν εξαιρετικά πιάτα, τα οποία συμπληρώνουν κρασιά και τυριά από την περιοχή.


Μια σειρά υψηλού επιπέδου diners de gala διοργανώνει το “αθηνόραμα” στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ανακήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

H ανακήρυξη της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 από το IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) έριξε τα φώτα στην ιδιαίτερη γαστρονομία των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων· και η σημαντική πολιτιστική διάσταση της ελληνικής κουζίνας, αλλά και των ποιοτικών τοπικών προϊόντων αναγνωρίστηκε επίσημα για πρώτη φορά από έναν ευρωπαϊκό οργανισμό.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που τιμούν αυτήν τη σημαντική διάκριση είναι η διοργάνωση ”Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός”. Το event περιλαμβάνει μια σειρά από υψηλού επιπέδου diners de gala που θα πραγματοποιηθούν σε πέντε εμβληματικά ξενοδοχεία της Ρόδου, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας με σύγχρονο τρόπο και την παρουσίασή της στο διεθνές κοινό, στην τοπική κοινωνία αλλά και στους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Oι σεφ των ξενοδοχείων σε συνεργασία με βραβευμένους guest chefs αντλούν έμπνευση από τις κουζίνες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και, αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα, δημιουργούν πιάτα, τα οποία συμπληρώνουν κρασιά και τυριά από την περιοχή. Η πρεμιέρα για τα diner de gala θα γίνει στις 2 Αυγούστου, στο Elysium Resort & Spa, όπου στο βραβευμένο fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου, το “Noble Gourmet” (Χρυσός Σκούφος 2019), ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης σε συνεργασία με το σεφ Σταμάτη Μισομικέ αναδημιουργούν εμπνευσμένα τη ροδίτικη κουζίνα μέσα από σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Guest chef θα είναι ο Σωτήρης Ευαγγέλου. Στις 9 Αυγούστου θα πάρουν τη σκυτάλη το Rodos Palace Hotel και το fine dining εστιατόριό του “12 Νησιά”. Επικεφαλής της κουζίνας οι σεφ Μιχάλης Στάλας και Λευτέρης Καμπουράκης, που αποδίδουν μοντέρνα τις ροδίτικες γεύσεις, με guest chef τον Δημήτρη Παμπόρη.

Τα diners de gala του φθινοπώρου ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου με το Atlantica Imperial Resort & Spa και το fine dining εστιατόριό του “Blue Bay”. Ο έμπειρος executive chef Ηλίας Κακούρης και η μπριγάδα του ερμηνεύουν τις αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις με κοσμοπολίτικη διάθεση και guest chef τον Έκτορα Μποτρίνι. Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, πάλι, στο “Thea” του Sheraton Rhodes Resort, ο executive chef Νίκος Ζερβός επιλέγει μια ανάλαφρη και μοντέρνα κουζίνα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, με guest chef που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τελευταίο diner de gala στο Lindian Village στις 2 Οκτωβρίου. Στο εστιατόριο “Almante’s”, ο executive chef Γιώργος Παλαιολόγου ενσωματώνει τοπικά προϊόντα σε γευστικά πιάτα, με guest chef τον Γιάννη Μπαξεβάνη.

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Ήθελα να μάθω αφού η προκήρυξη 3Κ/2018 έχει δια Νόμου εξαιρεθεί από τις οποιαδήποτε εκλογές, ώστε μέσα σε ένα τρίμηνο μέχρι 10/09/2019, οι διορισμένοι να είναι στις θέσεις τους κανονικά, ο Δήμος έχει ορκίσει μόνο τους 30 οι οποίοι εργάζονται από τις αρχές του μήνα, έχουν τους υπόλοιπους σε αναμονή;

M M S

M M S
Αναγνώστης: Γι αυτό έχει κάτι κάνεις να πει;;;;;.....προάγει πολιτισμό;;;;;καθαριότητα;;;;;; υπηρεσίες στον πολίτη;;;;;;; Η αυθερεσια σε όλο της το μεγαλείο.....τα σχόλια δικά σας....περιμένω αν ιδρώσει το αυτί κανενός....

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!




Δείτε επίσης