ροή ειδήσεων

Προβολή της Ρόδου στο κρατικό κανάλι του Κουβέιτ



Η Ρόδος, γνωστή ανά την υφήλιο ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, με συγκριτικά πλεονεκτήματα, την ιστορική, πολιτιστική και φυσική κληρονομιά και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της που καθιστούν το τουριστικό της προϊόν μοναδικό, έλκει το ενδιαφέρον όχι μόνον χιλιάδων επισκεπτών αλλά και δημοσιογράφων απ΄ όλο τον κόσμο που με τα αφιερώματά τους προβάλλουν το νησί στις χώρες τους.

Την εικόνα αυτή του νησιού αποτύπωσε με τον φακό του ο ανταποκριτής ξένου τύπου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα της εφημερίδας του Καϊρου Al Ahram - The Egyptian International Daily Athens Office κ. Abdelsattar Barakat. Το αφιέρωμα στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προβολής του νησιού στις αραβικές χώρες και τα κράτη του Κόλπου, μέσω της κρατικής τηλεόρασης Kuwait T.V. του Κουβέϊτ και της εκπομπής "Ανταποκριτές" - "Mora Silun", μιας εκπομπής που επαναλαμβάνεται δύο φορές εβδομαδιαίως. Η εκπομπή για τη Ρόδο θα προβληθεί μέσα στον Ιούλιο του 2019.

Ο δημοσιογράφος κ. Abdelsattar Barakat, στη σύντομη αυτή επίσκεψή του στη Ρόδο το διήμερο 27 και 28 Ιουνίου 2019, υλοποίησε γυρίσματα στη Μεσαιωνική Πόλη, στις Πηγές Καλλιθέας, την πόλη της Ρόδου, το Φαληράκι και στην Ακρόπολη της Ρόδου στο Μόντε Σμιθ.

Όπου κι αν πήγε ο φακός της κάμερας της τηλεόρασης του Κουβέϊτ αποτύπωνε την ομορφιά του τοπίου, κατέγραφε με εικόνες την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ζωή του νησιού, ενώ προέβαλε και την τοπική γαστρονομία.

Ο κ. Barakat συναντήθηκε στο Δημαρχείο με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η οποία, μιλώντας στην κάμερα, αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες της παρούσης δημοτικής αρχής για την περαιτέρω προβολή της Ρόδου σε όλο τον κόσμο και στην προσέλκυση τουριστών και από άλλες χώρες όπως οι αραβικές και οι χώρες του Κόλπου.

Υπογράμμισε το σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο που έχει να επιδείξει η Ρόδος συνδεδεμένο με την ιστορική της διαδρομή και τις παραδόσεις της, τη Μεσαιωνική Πόλη, τα μουσεία, τα μνημεία, αλλά και τους παραδοσιακούς οικισμούς. Μίλησε επίσης για την πανέμορφη φύση του νησιού, τις καθαρές θάλασσες με τις γαλάζιες σημαίες, στα μοναδικά τοπικά προϊόντα του νησιού.

«Η Ρόδος είναι το σμαράγδι της Μεσογείου, γνωστή ανά την υφήλιο ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, ένας κοσμοπολίτικος προορισμός με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και υποδομές που μπορεί να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες» υπογράμμισε η κα Χατζηλαζάρου και προσκάλεσε τους κατοίκους του Κουβέϊτ «να έλθουν να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Ρόδου».

Ο ανταποκριτής της κρατικής τηλεόρασης του Κουβέϊτ καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί είχε την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, συνοδευόταν από τον προϊστάμενο του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κ. Κώστα Χατζίκο και τον ξεναγό κ. Κωνσταντίνο Φίλη, ενώ είχε και συνεργασία με την διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου.


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *