ροή ειδήσεων

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ καταγγελία περί επαναπροώθησης μεταναστών



Σε διάψευση της καταγγελίας περί επαναπροώθησης μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο προς την Τουρκία προχώρησαν πηγές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.



Αρχικά υπήρξε καταγγελία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη ΜΚΟ «Αegean Boat Report» ενώ υπήρξε και ανάρτηση σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου ότι πριν από μια εβδομάδα το πλήρωμα σκάφους του ΛΣ παρεμπόδισε λέμβο με 34 μετανάστες – ανάμεσα τους και παιδιά – οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν από το πλήρωμα σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής.



Στο βίντεο ακούγονται οι μετανάστες να ζητούν από τους λιμενικούς να μην επιστρέψουν στην Τουρκία ενώ στην ίδια καταγγελία αναφέρεται ότι δεν συμβαίνει πρώτη φορά ωστόσο αυτή τώρα καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο ενός εκ των μεταναστών.

Πηγές του Λ.Σ σημείωναν ότι στις 5 τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου οι έλληνες λιμενικοί εντόπισαν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων ακυβέρνητη λέμβο με μετανάστες. Άμεσα ενημέρωσαν τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε τον αντίστοιχο Θάλαμο στην Τουρκία.



Μέσα σε περίπου 30 λεπτά και ενώ η λέμβος ακυβέρνητη έπλεε προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο σημείο έφτασε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής που παρέλαβε τους μετανάστες….



Πηγή: https://www.in.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *