ροή ειδήσεων

Στη Σύμη το «Γεράκι της Μάλτας» -Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο που αγόρασε Ελληνίδα επιχειρηματίας [εικόνες & βίντεο]

Το Γεράκι της Μάλτας στο λιμάνι της Σύμης

Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο σκάφος στον κόσμο, το «Γεράκι της Μάλτας» βρίσκεται αυτές τις μέρες στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στο νησί της Σύμης.


Το σκάφος με τα τρία κατάρτια που αγγίζουν το ύψος ενός 20όροφου κτιρίου και το εμβληματικό μαύρο γεράκι στα πανιά του, γίνεται αντικείμενο θαυμασμού όπου κι αν βρεθεί. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί από χθες (Παρασκευή 19/7) τουριστικό πλου στα Δωδεκάνησα και απορίες βρίσκεται στο λιμάνι της Συμης.

Το "Maltese Falcon", όπως είναι η ονομασία του, ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου, που το απέκτησε, έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 67 εκατ. ευρώ). Η κυρία Αμβροσιάδου δεν χρησιμοποιεί το πολυτελές γιο για προσωπική της χρήση, αλλά το ναυλώνει σε τουρίστες έναντι 375 χιλιάδων στερλινών (ήτοι 418.990 ευρώ) την εβδομάδα.

Το Γεράκι της Μάλτας στο λιμάνι της Σύμης

Κόσμος κοντοστέκεται στο λιμάνι της Σύμης προκειμένου να δει από κοντά το τεράστιο γιοτ με τα πελώρια κατάρτια.



Το Γεράκι της Μάλτας, ένα από τα πιο πολυτελή γιοτ στον κόσμο

Διαθέτει έξι πολυτελείς καμπίνες ενώ μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 12 καλεσμένους. Το πελώριο γιοτ για να μετακινηθεί, αλλά και να συντηρείται, διαθέτει πλήρωμα 19 ατόμων.


Φυσικά, κατά τη διάρκεια του ταξιδίου το γιοτ μπορεί να προσφέρει απόλαυση σε όσους το ναυλώσουν. Αρχικά με τις αίθουσες προβολών και το γυμναστήριο, αλλά και με τη δυνατότητα scuba diving και τη φουσκωτή τσουλήθρα για θαλάσσια σπορ.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του και κυρίως ο όγκος και το ύψος των τριών καταρτιών του, αρκεί να δει κανείς το ιστιοφόρο να κινείται πλάι στην Γέφυρα της Χρυσής Πύλης στο Σαν Φρανσίσκο.

Κι επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, δείτε παρακάτω ένα βίντεο με τους εξωτερικούς χώρους, αλλά και τις πολυτελείς καμπίνες του ιστιοφόρου που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα.



Πηγή: iefimerida.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *