ροή ειδήσεων

Λουκέτο στο κυλικείο του νοσοκομείου Ρόδου για φορολογικές παραβάσεις



Καλλιστεία Βαρυμπόμπη – ΣΔΟΕ: Λαβράκι σε διαγωνισμό ομορφιάς, καλλιστεία, που διοργανώθηκε την Παρασκευή στη Βαρυμπόμπη, έβγαλαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Ανάμεσα στους θαμώνες στο κτήμα της Βαρυμπόμπης που διεξήχθη ο πριβέ διαγωνισμός ομορφιάς, βρέθηκαν και οι ελεγκτές οι οποίοι σε κάποια στιγμή πραγματοποίησαν τον έλεγχο και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν κόβονταν αποδείξεις ούτε… για δείγμα. Η είσοδος για να παρακολουθήσει κάποιος τα καλλιστεία ανερχόταν σε 500 ευρώ το άτομο, ενώ δεν κόβονταν αποδείξεις και για εδέσματα που σερβίρονταν.

Οι ελεγκτές όταν ξεκίνησαν την δουλειά τους αποκαλύπτοντας την ταυτότητά τους βρήκαν 250.000 ευρώ αδήλωτα σε σακούλες. Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν, αποδείξεις δεν κόβονταν ούτε και για τα εξαιρετικά ακριβά εδέσματα που προσφέρονταν στους προσκεκλημένους, αλλά ούτε και για τις προμήθειες που είχαν γίνει για την εκδήλωση. Η νέα αυτή αποκάλυψη έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση του χάρτη με τους πρωταθλητές της φοροδιαφυγής με την Κέρκυρα και τους ταξιτζήδες να κρατούν τα πρωτεία, αλλά και μετά την αποκάλυψη για το λουκέτο που μπήκε σε κυλικείου του νοσοκομείο της Ρόδου, για φορολογικές παραβάσεις.


Φοροδιαφυγή 2019: Πρώτοι και καλύτεροι οι ταξιτζήδες και η Κέρκυρα

Εντατικούς ελέγχους στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές της χώρας κάνουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Τον Ιούνιο, ελέγχθηκαν 7.735 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται σε 32% και τους περισσότερους ελέγχους να διεξάγονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Στα νησιά στην πρώτη θέση, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ελέγχων, βρίσκεται η Ζάκυνθος ενώ η παραβατικότητα χτύπησε «κόκκινο» στην Κέρκυρα με τους παραβάτες να ανέρχονται στους 6 στους 10 που ελέχθησαν.

Τον Ιούνιο, οι περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν οι περισσότεροι έλεγχοι ήταν η Αθήνα με 407 ελέγχους κατά τους οποίους διαπιστώθηκε 37% παραβατικότητα, η Θεσσαλονίκη όπου διενεργήθηκαν 289 έλεγχοι και εντοπίστηκαν με παραβάσεις στο 55% των ελεγχόμενων. Ακολουθούν η Πάτρα με 233 ελέγχους και 36% παραβατικότητα, η Κατερίνη με 200 ελέγχους και 36% παραβατικότητα, η Ζάκυνθος με 186 ελέγχους και 41% παραβατικότητα, το Ηράκλειο με 28% παραβατικότητα, το Αργοστόλι όπου διενεργήθηκαν 173 έλεγχοι με 29% παραβατικότητα, το Ρέθυμνο με 166 ελέγχους και 20% παραβατικότητα, η Ρόδος με 166 ελέγχους και 43% παραβατικότητα, τα Χανιά με 164 ελέγχους και 28% παραβατικότητα, η Μύκονος με 159 ελέγχους και ποσοστό παραβατικότητας 43%, η Σαντορίνη με 151 ελέγχους και 56% παραβατικότητα και η Κέρκυρα όπου διενεργήθηκαν 141 έλεγχοι και η παραβατικότητα έφθασε στο 62%.



Οι κλάδοι στους οποίους διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη παραβατικότητα είναι οι ακόλουθοι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

Εκμετάλλευση ΤΑΞΙ 81%, Πλυντήρια αυτοκινήτων 75%, Ανθοπωλεία 73%, Ταξιδιωτικά πρακτορεία 68%, Μανικιούρ Πεντικιούρ 63%, Δικηγόροι 63%, Ψητοπωλεία – Σουβλατζίδικα (χωρίς τραπεζοκαθίσματα) 62%, Κομμωτήρια – Κουρεία 62%, Ενοικίαση μοτοποδηλάτων 57%, Πρατήρια καυσίμων 54%, Χερσαίες – Θαλάσσιες μεταφορές 53%, Λιανικό εμπόριο 36%, Εστίαση 33%, Καταλύματα 24%.
Ούτε μία προσφυγή δεκτή από τα δικαστήρια

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, που εκφράστηκαν από τους επιχειρηματίες της εστίασης στη Μύκονο, σχετικά με την αυστηρότητα των ελεγκτών σε κάποιους ελέγχους, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν φορές που οι ελεγκτές πηγαίνουν έχοντας προαποφασίσει ότι θα επιβάλλουν πρόστιμα και θα κλείσουν επιχειρήσεις, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι – στα τρία χρόνια, που εφαρμόζεται το μέτρο των λουκέτων, δηλαδή ο νόμος του 1997 – καμία από τις επιχειρήσεις, που βρέθηκε να φοροδιαφεύγει και οδηγήθηκε σε 48ωρο κλείσιμο, δεν έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια, όταν προσέφυγε σχετικά.



Μύκονος: Λουκέτο στο διάσημο πριβέ κλαμπ των πιο ωραίων γυναικών

Λουκέτο 48 ωρών έβαλαν οι “Ράμπο” της ΑΑΔΕ και στο πριβέ κλαμπ Moni στη Μύκονο καθώς σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησαν πριν λίγες ημέρες, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις. Πρόκειται για το διάσημο κλαμπ στο οποίο… έχουν πρόσβαση οι πιο ωραίες γυναίκες του νησιού. Μετά το Bombonniere, σφράγισαν για 48ωρες και το κλαμπ Moni, το οποίο είναι γνωστό στο νησί για τις εντυπωσιακές αιθέριες υπάρξεις και την ιδιαίτερη ερωτική ατμόσφαιρα που αποπνέει υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχε κοπεί σωρεία αποδείξεων και παρά τις ενστάσεις των ιδιοκτητών της επιχείρησης που υποστήριζαν το αντίθετο, τελικά επέβαλαν 48ωρο λουκέτο. Αυτές τις μέρες στη Μύκονο βρίσκονται παραπάνω από τέσσερα κλιμάκια της ΑΑΔΕ, που σαρώνουν τις παραλίες και τα μπιτς μπαρ, τα μαγαζιά στα σοκάκια της Χώρας αλλά και σε πιο απομακρυσμένα σημεία, πραγματοποιώντας εντατικούς ελέγχους non stop, στην καρδιά μιας σεζόν που οι τζίροι των περισσότερων επιχειρήσεων εμφανίζουν πτώσης της τάξεως του 20% και 30%.
Μύκονος: Μας ταράξατε στους ελέγχους

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού και μέλη της κυβέρνησης, για τους συνεχείς φορολογικούς ελέγχους στα καταστήματα του νησιού απέστειλε ο «Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πωλήσεως Οινοπνευματωδών Ποτών και Κέντρων Διασκεδάσεως Νήσου Μυκόνου».

Ο σύνδεσμος καταγγέλλει πως για ακόμα μία χρονιά οι επιχειρήσεις της Μυκόνου βρίσκονται στο στόχαστρο συνεχόμενων και επαναλαμβανόμενων ελέγχων από πληθώρα ελεγκτικών κλιμακίων, που δημιουργούν προβλήματα και εξαντλούν την αυστηρότητά τους.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/7/19 19:03

    Το καλύτερο θα ήταν να μπει λουκέτο και στο νοσοκομείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/7/19 23:13

      ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ..ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΩΝΤΑ ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΛΑΧΑΝΟ.ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ..ΑΙΣΧΟΣΣΣΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ. ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ? ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/19 19:58

    εκτος απο την εφορια να το επισκεφθει και το υγειονομειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/19 20:00

    Ποσα ενοικια χρωσταει το κυλικείο στο νοσοκομειο ας μας πει η διοικηση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/7/19 22:11

      Το θες για πάρτη σου και βγάζεις τόση χολή?

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/7/19 23:09

    ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΣΑΝΤΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΝΩ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ...ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΤΙΜΕΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *