ροή ειδήσεων

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κάρολος Φιξ! -Απόγονος της γνωστής ζυθοποΐας!



Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών άφησε ο Κάρολος Φιξ, απόγονος της οικογένειας που το όνομά της έγινε συνώνυμο με την μπύρα στην Ελλάδα. Πρίν από λίγες ημέρες έφυγε από την χωή και ο Γιάννης Σπαθάς!

Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε χτυπήσει σοβαρά στα πόδια πριν από λίγο καιρό και νοσηλευόταν στο Υγεία. Όταν ξεπέρασε το πρόβλημα, υπέστη νέο σοβαρό τραυματισμό, αυτή τη φορά στα πλευρά, ο οποίος έμελλε να είναι και μοιραίος.




Η ζυθοποιία Φιξ ιδρύθηκε το 1864 από τον Βαυαρό Γιοχαν Καρλ Φιξ στην Αθήνα. Ως προμηθευτής της βασιλικής αυλής στην Ελλάδα διατήρησε την επιχείρηση επί περίπου 100 χρόνια σε πολύν υψηλά στάνταρ στην αγορά.



Η εταιρεία απέκτησε ιδιόκτητο εργοστάσιο στη Λεωφόρο Συγγρού το 1893 (το γνωστό κτίριο όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος σταθμός του μετρό και του τραμ). Το 1900 η μπίρα της βραβεύτηκε στην έκθεση του Μιλάνου.

Μετά την πτώχευση της εταιρείας το 1983 και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες αναβίωσης της εμπορικής της ονομασίας, η μπίρα Φιξ επανιδρύθηκε από νέους ιδιοκτήτες και παράγεται πάλι από το 2009 στο ίδιο ζυθοποιείο. Μετά από επενδύσεις ξένων ανταγωνιστών στην Ελλάδα και τον γάμο της χήρας Ιωάννου Φιξ με τον Γαρουφαλιά, η εταιρεία έπεσε σε κρίση και χρεοκόπησε το 1983. Το όνομα περιήλθε στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας, η οποία το πούλησε στην εταιρεία Κουρτάκη.

Σήμερα ανήκει στην ιδιοκτησία της «Ολυμπιακής Ζυθοποιίας» του δανέζικου ομίλου Carlsberg, που σε νέες εγκαταστάσεις στην Εύβοια παράγει και εμφιαλώνει τη νέα Φιξ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *